“Deprem fırtınasına hazır olun”

deprem-son-dakika
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bölgede çok sayıda fay olduğunu belirten Sözbilir, ”Bu bölgede depremlerin bitme olasılığı yok. Yaklaşık 1 yıldır sürekli 4 ve 5 büyüklüğünde deprem oluyor. Hem volkanik aktivite hem de diri fayların varlığı deprem fırtınası anlamına geliyor” dedi.

Datça’da  meydana gelen 5.3 büyüklüğündeki deprem, vatandaşları daha büyük sarsıntılar için endişelendirdi.  İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, söz konusu depremin ardından önemli açıklamalar yaptı. Sözbilir, ”Bölgede çok sayıda fay var. Bu bölgede depremlerin bitme olasılığı yok. Deprem fırtınasına dönecek deprem yoğunluğu var” diye konuştu..

FAYLAR BİRBİRİNİ TETİKLİYOR

Sözbilir şunları söyledi: ”Bölgede çok sayıda fay var. Yaklaşık 1 yıldır sürekli 4 ve 5 büyüklüğünde deprem oluyor.  Bu faylar Gökova Körfezi’ndeki, Rodos ve Kos Adası’ndaki faylarla bağlantılı faylar. Birbirini tetikleyecek şekilde deprem üretiyor. Hem volkanik anlamda aktif volkanların bulunduğu bölge hem de genç fayların çok sayıda yer aldığı bölge. Volkanik aktivite ve diri fayların varlığı deprem fırtınası şekilde deprem üreteceği anlamına geliyor” dedi.

 



Bu Yazıya Tepki Ver