Depremzede Kılıçdaroğlu’ndan vinç istedi

Ekran Resmi 2023-02-08 14.32.18

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun deprem bölgesi Kahramanmaraş’ta inceleme yaptığı sırada bir depremzede Kılıçdaroğlu’nun yanına gelerek “Başınızdan savmayın gözünüzü seveyim” dedi.

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat’ta yaşanan iki büyük depremden çevredeki 10 il etkilendi ve büyük yıkıma uğradı. Dün sabah bölgeye giden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Adana ve dün gece yarısına kadar Hatay ile ilçelerinde yaptığı incelemelerinin ardından bu sabah Osmaniye’ye ardından da Kahramanmaraş’a geçti.

“Allah rızası için vinç lazım”

Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet deprem bölgesinde yürürken bir kadın “Allah rızası için” diyerek yardım istedi. Kılıçdaroğlu’nun yanına gelen depremzede kadın “Kardeşim için dozer lazım, kepçe lazım, vinç lazım. Kardeşim üç gündür enkaz altında, damla apartmanında” dedi.

Kılıçdaroğlu gelen kadını sakinleştirmeye çalıştı. Kadın “İki yeğenim var” sözlerini tekrarladı. Ardından “Vinç istiyoruz. AFAD geliyor vinç yok. Vinç olmadığı için yapamıyorlar” dedi.

“Ne olur başınızdan savmayın, gözünüzü seveyim” diyen depremzede kadının sözleri üzerine Kılıçdaroğlu şöyle dedi:

“Bir dakika lütfen. Bakın bu arkadaşımız Ankara’dan gelen kurtarma ekibinin başındaki arkadaş, bütün iş makineleri var. Şimdi bir kişiye daha söyledik bir apartmandan bir de sizinle, ilgilenin.”