Depremzedelere bakan morali

soylu

Başkale’de (Van) depremzedeler ile buluşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, vatandaşların taleplerini dinledi. Örnek konutu inceleyen Soylu, rahat ve güvenli evler yapılacağını söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İran’ın Hoy kentinde geçen yıl meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin yıkıma neden olduğu Van’ın Başkale ilçesinde depremzedelerle bir araya geldi. Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ile Çaldıran-İran sınırında inşa edilen güvenlik duvarı ve güvenlik yolunu inceleyen Soylu, daha sonra geçen yıl 23 Şubat’ta yaşanan depremin yıkıma neden olduğu Başkale ilçesine bağlı Özpınar Mahallesi’ne geçti. Evleri hasar gören hak sahipleri için yapılan örnek konutu inceleyen Soylu, depremzedelerle bir araya geldi.

GÜVENLİ VE RAHAT

Yeni konutların sağlık ve sağlamlık açısından diğer evlerden çok daha iyi olacağını dile getiren Soylu, “Hayvanlar için inşa edilecek ahırlar da geniş ve büyük olacak. Bir kardeşiniz olarak diyeceğim şudur, bir kısmınız ‘kendimiz yapalım’ diyorsunuz. Tecrübemiz şu; daha önce depremler oldu Türkiye’de. Bu yöntemi de denedik. Parasını verdik, millet evini yaptı. O evler tekrar yıkıldı” dedi. Benzer konutların Elazığ ve Malatya’da da inşa edildiğini hatırlatan Soylu, “Bu evlerde vatandaşlar çocuklarıyla torunlarıyla rahat ve güven içinde yaşayabilecek” açıklamasını yaptı.