Depresif fatura 210 milyar dolar

saglikmanset1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Halkın %38’i depresyon belirtileri yaşadığını söylüyor. Hastaneye başvuranların oranı aşırı dozdan %36, intihar girişiminden %26 arttı. Depresyonun ABD’ye yıllık maliyeti de 210 milyar dolara çıktı

Amerika Birleşik Devletleri, aşılama sayesinde Covid-19’u mazide bırakmaya hazırlanıyor ama pandemi halk sağlığının üzerinde yıllarca etkileri sürecek ve kolay kolay iyileşmeyecek derin yaralar açtı. Hastalık Kontrol Merkezlerine geçen yılın nisan ayından bu yana anksiyete veya depresyon belirtileri yaşadıkları gerekçesiyle başvuranların oranı %38 arttı. Pandemi başladığından beri aşırı dozdan hastanelik olanların oranı %36 artış gösterdi.

İntihar girişimleri nedeniyle acil servise başvuranların oranı da %26 yükseldi. 210 milyar dolar da tek başına depresyonun Amerikan ekonomisine yıllık maliyeti. Uzmanlara göre, Covid-19 ve bununla ilgili zorluklar, karantinalardan istihdam kayıplarına kadar ruh sağlığı için zorluklar oluşturmaya devam ederken, bu sayı kolayca artmaya devam edebilir. Öyle ki alkol tüketiminden uyku ve yemek yeme zorluklarına kadar her şeyde çarpıcı artışlar görüldü.

Bu Yazıya Tepki Ver