Derbi son şansı

Vitor Pereira

Tercihleri ve sistemi sıkça eleştirilen deneyimli hocanın son şansı Galatasaray galibiyeti. Dev maçtaki kötü bir skor, 2 milyon Euro’luk tazminatına bakılmadan Vitor Pereira’nın sarı-lacivertlilerdeki sonunu getirecek.

Sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan ancak ligdeki son 4 maçtan sadece 1 puan çıkarabilen Fenerbahçe’de eleştiri oklarının hedefinde Vitor Pereira var. Kayseri karşısında Mesut’un 90+9’da penaltıdan attığı gol sonrasında sarı-lacivertliler, tarihi bir hezimetten kurtuldu. Başkan Ali Koç tribünde çok sinirlendi, sahadaki kötü futboldan da Portekizli teknik adamı sorumlu tuttu. Deneyimli hocanın en çok 3’lü savunmadaki ısrarı, kadro tercihleri ve saha içine müdahaleleri eleştiriliyor.

Başkan Koç ile kurmayları arasında statta yapılan toplantıda ilk olarak Pereira ile yolları ayırma konusu masaya yatırıldı. Ancak Portekizli çalıştırıcının 2 milyon Euro’luk tazminatı ve milli aradan sonra oynanacak Galatasaray maçı nedeniyle bu düşünce şimdilik rafa kalktı.

Dev derbide kötü bir skor alınması halinde ise tazminatına bakılmaksızın Pereira’nın görevine son verilecek. Her ihtimali düşünen Başkan Koç da kurmaylarına, yeni hoca için arayışlara başlamalarını söyledi.