Derya Kömürcü: “Yıpranmasın diye geciktirilen cumhurbaşkanı adayı geciktikçe yıpranmaya başlıyor”

Kemal Kılıçdaroğlu Gültekin Uysal Ahmet Davutoğlu Meral Akşener Temel Karamollaoğlu Ali Babacan altılı masa
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yöneylem Sosyal Araştırmalar Merkezi Genel Koordinatörü Derya Kömürcü, Altılı Masa’nın cumhurbaşkanı adayını açıklamak konusunda geciktiğini belirterek, seçmende “adaylık konusunda anlaşamıyorlar” hissi oluştuğunu söyledi.

Kömürcü Altılı Masa’nın cumhurbaşkanı adayı konusunda, “İlan edeceğiniz ortak cumhurbaşkanı adayına HDP’li seçmenlerin oy vermesini arzu etmek zorundasınız, yoksa kazanamıyorsunuz. Aynı durum iktidar için de geçerli. Bu durum yokmuş gibi davranılamaz” dedi.

Gazete Duvar’dan Serkan Alan’a konuşan kamuoyu araştırmacısı Kömürcü, Altılı Masa’nın seçimden sonra da ülkeyi bir arada yönetebileceği izlenimi vermesi gerektiğini, liderlerin aday belirleme aşamasındaki söylemlerinin farklı noktalara çekilebilecek açıklamalar olduğunu, aday konusunda daha özenli olmalarının gerektiğini belirtti.

Yıpranmasın diye geciktirilen cumhurbaşkanı adayı geciktikçe yıpranmaya başlıyor” diyen Kömürcü,  “Adaylığı açıklama konusunda Altılı Masa gecikti mi?” sorusuna şu yanıtı verdi:

Bana kalırsa gecikti. Bu tartışmaların olacağını seçmenin öngörmediğini düşünüyorum. Seçmen Altılı Masa’nın bu konuda net olduğunu, günü geldiğinde açıklayacağını bekliyordu. Son iki ayda seçmenin edindiği izlenim “masa dağılır” değil ama “cumhurbaşkanı adayı konusunda galiba anlaşamıyorlar” hissi oluştu. Son bir aya kadar adayla ilgili ciddi bir kavga, çatışma ve kavga olduğu kanaatinde değildim. Bu tartışmaları izlediğimde gördüğüm şey siyasetin kendisi. Siyaset bir güç mücadelesiyse aktörlerin kendi pozisyonlarını güçlendirmek için yürüttükleri bir tartışma olduğunu düşündüm, düşünüyorum. Oradaki bileşenler kendi oy oranlarının ötesinde masaya bir ağırlık koymaya çalışıyorlar. Bu da önümüzdeki dönemde iktidar nasıl şekillenecek tartışmasında sizin gücünüzü belirliyor.” 

Haberin tamamı için tıklayın



Bu Yazıya Tepki Ver