Destici şaşırttı: “Ülkesini soyan devlet başkanları…”

mustafa destici
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhur İttifakı ortağı BBP’nin lideri Mustafa Destici muhalefeti hatırladı, partisinin Sinop 1. Olağan İl Kongresi’nde çok ilginç açıklamalar yaptı. “Bu ülkenin kaynakları doğru bir şekilde kullanıldığında, çarçur edilmediğinde, yolsuzluğa ve adam kayırmacılığına çarçur edilmediğinde herkese yeter. ” diyen Destici’nin Arap Baharı’ndan örnek vermesi şaşırttı.

“BU ÜLKENİN KAYNAKLARI… HERKESE YETER”

Cumhur İttifakı ortağı BBP’nin lideri Mustafa Destici, partisinin Sinop 1. Olağan İl Kongresi’nde konuştu. Yolsuzluk gibi iddialar ülke gündeminde tartışılırken konuşan Destici, dikkat çekici bir konuşma yaptı.

Ülke kaynaklarının “çar çur” edilmemesi gerektiğini söyleyen Destici, “Bu ülkenin kaynakları doğru bir şekilde kullanıldığında, çarçur edilmediğinde, yolsuzluğa ve adam kayırmacılığına çarçur edilmediğinde herkese yeter. Ama ülkenin kaynakları savurganlık edilirse, yolsuzlukla iç edilirse, burada kazananlar parayı yurt dışına çıkarırsa, hem de helal kazanç değil, gayri meşru kazançlarını yurt dışına çıkarırlarsa millet ekonomik sıkıntı çeker” dedi.

“ÜLKESİNİ SOYAN DEVLET BAŞKANLARI…”

Arap Baharı’nda devrilen liderlerden örnekler veren Destici, “Kaddafi’nin 250 milyar doları olduğunu söylediler. Sonra ne oldu, o paranın 1 kuruşunu yiyemedi. Kendi sonu ne oldu, çok kötü bir şekilde oldu. Aynı şey bu şekilde ülkesini soyan devlet başkanları için de geçerli. Onun için herkese diyorum ki bu devlet size zaten itibar veriyor. Onun için şeytana uymayın. Memleket parasını dışarı çıkaranlar hem bunu kullanamazlar hem de akıbetleri çok kötü olur. Onun için gelin hep birlikte kazanalım, çalışalım” diye konuştu.



Bu Yazıya Tepki Ver