Destici’nin “Oy vermem” dediği AK Parti-MHP seçim kanunu Meclis’e sunuldu: Baraj, yüzde 7’ye düşüyor

seçim
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı, seçim barajının düşürülmesini de içeren kanun teklifini, TBMM Başkanlığına sunduklarını bildirdi. Teklife göre baraj yüzde 7 olacak.

Düzenlemeyle siyasi partilerin seçime girebilmeleri için Meclis’te grup kurma şartı kaldırılacak. Düzenlemeye göre, partilerin seçimden 6 ay önce en az 41 ilde örgütlenmeyi tamamlamaları gerekecek. Bu maddeyle milletvekili transferlerinin önüne geçilmesi planlanıyor.

Seçimlere kısa bir süre kala seçmen kütüklerinin yer değiştirilmesi mümkün olmayacak. Bunun için de seçmenin son bir yıl içerisinde sürekli olarak bulunduğu adres dikkate alınacak. Tayin ve atama gibi zorunlu haller istisna tutulacak.

SEÇİM KURULU BAŞKANI DÜZENLEMESİ

Diğer yandan, yeni düzenlemeyle en kıdemli üç hâkim arasında kura yapılacak. İl Seçim Kurulu Başkanı bu kura sonucu belirlenecek.

DESTİCİ OY VERMEYECEK



Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya’ya konuşan Büyük Birlik Partisi (BBP) lideri Mustafa Destici, AK Parti ve MHP’nin anlaştığı yüzde 7’lik seçim barajına tepki göstermiş ve “Bir kez daha ittifak ortakları olarak bir araya geleceğiz. Ama bu haliyle kalırsa ben teklife oy vermem” demişti.

thumbnail
İlgili Haber
Destici seçim barajına kızgın: “Oy vermem ama Cumhur İttifakı’ndan da çekilmem”

Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir