Dev derbide puanlar paylaşıldı

fenerbahçe beşiltaş
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Süper Lig’in 17. haftasında tüm futbolseverleri ekran başına kilitleyen dev derbi, 2-2 eşitlikle sona erdi. Kadıköy’de Beşiktaş’ı ağırlayan Fenerbahçe, 2 kez öne geçtiği maçtan 1 puanla ayrıldı. Bu sonuçla ligde 28 puana ulaşan sarı-lacivertliler, haftayı 5. sırada kapattı. Beşiktaş ise 25 puanla 9. sırada yer aldı.

Süper Lig’de derbi heyecanı yaşandı. Bu sezon ligde Vitor Pereira ile yoluna devam eden sarı-lacivertliler, Galatasaray derbisinden sonra Beşiktaş derbisinden de galip ayrılmaya yaklaşmıştı.

Dev maçta iki kez öne geçen sarı-lacivertliler, Beşiktaş’ın ısrarlı takibinden kurtulamadı. Sergen Yalçın sonrası yoluna Önder Karaveli ile devam eden Beşiktaş, siyah-beyazlı takımın başında 2. maçında 1 galibiyet ve 1 beraberlik aldı.

Derbi maçına Mesut Özil’in 14. dakikadaki penaltı golüyle 1-0 önde başlayan Fenerbahçe, bu üstünlüğünü 10 dakika koruyabildi.

Beşiktaş’ın golünü ise 24. dakikada eski Fenerbahçeli Josef de Souza kaydetti. Siyah-beyazlı takımın gol sevinci ise 6 dakika sürdü.

Nefes kesen maçta 30. dakikada bir kez daha öne geçen Fenerbahçe, Berisha’nın golüyle karşılaşmanın ilk yarısını 2-1 önde kapattı.



İkinci yarıya kontrollü başlayan sarı-lacivertliler, Beşiktaş’ın yoğun baskısıyla karşılaştı. Maçın skorunu belirleyen gol ise yine Josef de Souza’dan geldi.

Eski takımını bir kez daha üzen Josef de Souza, skoru 2-2’ye taşıdı ve maçın sonucunu belirledi.

Maçın ikinci yarısında birçok kez futbolcular arasında gerginlik yaşanırken, ilk yarıda yaşanan penaltı pozisyonu da çokça tartışıldı.

2-2 sona eren karşılaşmanın ardından Fenerbahçe, 28 puanla 5. sırada haftayı tamamladı. Beşiktaş ise 25 puanla 9. sırada 17. haftayı kapattı.

Bu Yazıya Tepki Ver