Devlere çelme, Kartal tam gaz

besiktas-sevinc

Avrupa’nın önde gelen liglerinden İngiltere’de Manchester City, Almanya’da Bayern Münih, Fransa’da Lille ilk maçlarında kayıptı. Atletico Madrid 2-1’le kazanarak fire vermedi. Türkiye’de Beşiktaş 3-0, Hollanda’da Ajax 5-0’lık galibiyetlerle taraftarını sevindirdi. Portekiz’de Sporting 2’de 2 yaptı

2021-22 sezonu Avrupa’da son şampiyonlara genelde yaramadı. Beşiktaş ise sezona süper giriş yapan şampiyonlar arasında yer aldı. İlk haftanın lanetine uğrayan takımlar arasında yer alan Manchester City, sezona Tottenham deplasmanıyla giriş yaptı. City rakibine 1-0 mağlup oldu. Almanya’da Bayern Münih, Mönchengladbach ile rakip sahada 1-1 berabere kalarak 2 puan kaybı yaşadı. Fransa’da ikinci hafta maçları oynandı. Burak, Zeki ve Yusuf’un forna giydiği son şampiyon Lille ilk hafta deplasmanda Metz ile 3-3 berabere kalmıştı, ikinci maçında ise evinde Nice’e 4-0 mağlup oldu.

BEŞİKTAŞ, İYİ FUTBOLLA KAZANDI

Sezona süper başlayan Süper Lig şampiyonu Beşiktaş, iyi futbolunu gollerle süsleyerek, Çaykur Rize’yi 3-0 yendi. Hollanda’da geçen sezonu zaferle kapatan Ajax ilk maçında NEC Nijmegen’i 5-0’la geçti. İspanya’da Atletico Madrid deplasmanda Celta Vigo’yu 2-1 yendi. 2. haftası oynanan Portekiz’de Sporting; Vizela’yı 3-0, Braga’yı da 2-1 mağlup etti. Belçika’da Club Brugg evinde yaptığı iki karşılaşmayı da berabere bitirdi, ancak deplasmanda iki maçı da kazanarak, kaybını biraz olsun telafi etti. İtalya Ligi’nde ise 2021-22 sezonu bu hafta oynanacak maçlarla başlayacak.