Devlet Bahçeli: ‘Türkiyemiz ayak bağlarından tümüyle kurtulmuştur’

Devlet Bahçeli

 Devlet Bahçeli, yeni yasama yılının ilk grup toplantısında konuşuyor: ‘Türkiyemiz ayak bağlarından tümüyle kurtulmuştur’

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim sürecinin sona ermesinin ardından yeni yasama döneminde, partisinin ilk grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Türk Milleti kaderine, geleceğine, tarihi haklarına ve muhteşem varlığına sahip çıkma basiret ve başarısını hür iradesiyle haysiyetli tercihiyle göstermesini bilmiş, zilletin defterini dürmüştür” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2023 Seçimleri’nin ardından ilk grup toplantısında konuştu. Devlet Bahçeli, seçim öncesinde yaptığı gibi seçimden sonraki ilk grup toplantısında da Millet İttifakı hakkında “Zillet” ifadesini kullanarak saldırmayı sürdürdü.

Bahçeli, seçim sonuçlarını “Milletin zilletin defterini dürmesi” olarak niteledi.

Bahçeli şu ifadeleri kullandı:

“Türk milleti 14 Mayıs’ta, 28 Mayıs’ta da dosta güven düşmana korku salmıştır. Türkiye’nin aleyhine hesap yapanları, proje yazanları, fırsat kollayanları, şaşkına ve bağlantı ipleri kopmuş şamandıraya çevirmiştir. Küresel mihrakların arkasına saklanıp, istismar ve ihanet masasına oturanlar yanılmış, yabancılaşmış, yanlışa ve yalana gömülmüş, aynı şekilde yıkılmış viraneye dönüşmüştür. Terör örgütleriyle yol yürüyenler, zalimlerin gizli ajandasına hizmetkarlık yapanlar akıntıya karşı devamlı kürek çekmiş sandığın dibini boylamaktan kurtulamamıştır. Türk Milleti kaderine, geleceğine, tarihi haklarına ve muhteşem varlığına sahip çıkma basiret ve başarısını hür iradesiyle haysiyetli tercihiyle göstermesini bilmiş, zilletin defterini dürmüştür.”