Devlet Bahçeli’den ‘İsveç’ tepkisi: ‘Kuran yakan kendini yakmıştır’

Devlet Bahçeli
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM’deki haftalık grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor.

Bahçeli’nin açıklamalarından öne çıkan satırlar şu şekilde:

* Değerli vekiller, saygıdeğer misafirler, bir haftalık aradan sonra tekrar toplanan grubumuzun açılışı münasebeti ile yüksek heyetinizi selamlıyorum. Mübarek Kurban Bayramı’nda kucaklaşma ile gönüllerimizi mükâfatlandırdık. Bayram tatili süresinde trafik kazalarında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, yaralılara da şifalar diliyorum.

* İslamiyet cihadı emrederken haksız bir savaşı desteklemekten bütünüyle uzaktır. Yani beka düzeyinde bir tehdit olmadıkça cihada ruhsat yoktur.  Allah tektir, ordusu da Türk’tür. Kurban Bayramı’nın birinci günü İsveç’te Kuran yakılması, inancımıza hakaret ve insanlık değerlerine hıyanettir. Kuran okumak ilahi nasip ve nimet, yakmak ise soysuzluktur. Kuran yakan kendini yakmıştır.

* Kuran’ı yakmak ifade ve düşünce özgürlüğüyle değerlendirilemez. Şunu ikazla hatırlatırım ki Kuran’ı Kerim bir kağıt parçası değildir. Tüm dünya ateşe verilse bile yüce kitabımızın tutuşması asla mümkün değildir. Kuran yakan cehennemin dibini boylamıştır. 



AYRINTILAR GELECEK…

Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir