Devlete nasıl güveneceğiz?

dev
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Koronavirüs kapsamında 17 günlük kapatma da içki satışı ile ilgili bir bir hıfzıssıhha kararları alınıyor. Oybirliği ile alınan kararlarda belediye başkanlarının imzaları sahte çıkıyor. Kırklareli, İzmir, Aydın ve Bolu da başkanlar imzalatın sahte olduğunu açıkladı.

Kararlarda CHP’li Belediye Başkanlarının imzalarının gözükmesi dikkat çekerken önce Kırklareli’de sonra da diğer şehirlerde imzaların gerçek olmadığı açıklandı.

Kırklareli de Valilik ilk yayınladığı kararı sitesinden kaldırarak, imzadan imtina edilmiştir şeklinde 2. bir belge yayınladı. İlk belgede kararın mavi tükenmez kalemle yazılırken imzanın ıslak olmaması ve fotokopi ile konulması da dikkatli gözlerden kaçmadı.

Kararların bu imzalarla oy birliği olarak açıklanması da akıllara sahtecilik mi yapılıyor sorusunu getirdi. Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu da “Ne ben ne de kurumumuzdan bir arkadaşım böyle bir karara imza atmadı”
diyerek Valiliği yalanladı.

Kırklareli Valiliği’nin ‘oy birliği’ ile alındı dediği alkol satış yasağı kararında Kırklareli Belediye Başkanı CHP’li Siyam Kesimoğlu’na vekalet eden Belediye Başkan vekili Arda Kolcular’ın imza atmadığı ortaya çıktı.

Bolu, Aydın ve İzmir’de yalanladı



Kırklareli’nden sonra Bolu, Aydın ve İzmir’den de yalanlama geldi. Aydın Büyükşehir Belediyesi de, ‘oy birliği ile’ alındığı belirtilen söz konusu yasak kararında Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun imzasının bulunmadığını bildirirken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı İzmir İl Hıfzısıhha Kurulu’nda oy birliğiyle alındığı açıklanan 2021/28 sayılı kararda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer’in imzası bulunmamaktadır açıklamasını yaptı.

BOLU Belediye Başkanı Tanju Özcan da, “Öyle bir karara imza atmadım. Kararı gönderecekmiş Vali Bey. Ben şerh koyacağım” dedi. İl Hıfzısıhha Kurulu kararlarıyla kentlerde içki satışına yasak getirilen kararlar 21 ilde yayınlanırken bu illerden 9’unda CHP’li belediyeler var.

Bu Yazıya Tepki Ver