Rahmetli dedem de severdi

WhatsApp Image 2021-05-05 at 14.03.44 (2)
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Medya mensuplarının sorularını yanıtlayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Fatih Sultan Mehmet Han’ın türbesine yaptığı ziyarette elleri arkasında yürümesiyle ilgili başlatılan ön incelemeyle ilgili soruya, “Bu tarz gülünç işlerle karşılaşıyoruz. Alıştık artık; ama yapmasınlar bunu. Devletimizin, milletimizin itibarını bu şekilde aşağıya çekmesinler. Bir şekilde devletin yetkili birimleri onlar, imza atıyorlar. Attıkları her imzada, binlerce yıllık devlet geleneğinin temsilcileri olduklarını unutmasınlar. Öyle hareket etsinler” yanıtını verdi.

İmamoğlu konu hakkında, ” Artık birinin eli arkasında gezerken görürseniz başvurabilir misiniz? Benim rahmetli dedem böyle yürümeyi severdi. Alışkanlık bu işin aslında. İstanbul’da şimdi herkes çıksa eli arkada bağlı dolaşsa ne yapacaksınız? Dünden beri sanatçılardan ilkokul öğrencilerine kadar çok güzel tepkiler geldi. Ne kadar saçma? Kamu yöneticilerinin akıl tutulması, geçen söyledim bu tarz insanlar milli bir spor, ata sporu geliştirdiler. Onların tek derdi Ekrem İmamoğlu’yla mücadele… Onların ata sporu bu” diye konuştu.

‘Milletimiz diyaframdan güldü’

“Siz mi şikayet ettiniz kendinizi? Böyle iddialar var” şeklindeki soruya İmamoğlu, “Absürtlük devam ediyor; yaratıcı, yaratıcı. Zaten gazetecilerin de tartışma biçimi çok acı. Bin yıl düşünsek böyle bir şey aklımıza gelmez. Ya da milyon kere evrak imzalasam, orada bulunan yetki insanların yerinde olsam, böyle bir süreci başlatmam. Derim, “Hadi canım.” Böyle bir süreci başlatmam. Dolayısıyla, o kadar komik şeylerle karşılaşıyoruz ki. Karşılaşmaya devam edeceğiz. Bu aşamadan sonra görünüyor ki öyle. Ben şunu fark ettim: Milletimiz ilk diyaframdan güldü. Kahkahalarla güldü, espriler müthişti. Bu kararı verenlerle dalga geçtiler. İnanılmazdı; her yaştan insan, sanatçısından öğrencisine, ilkokul öğrencisine kadar insanlar güldüler buna. Bu tarz gülünç işlerle karşılaşıyoruz” şeklinde yanıt verdi.

Bu Yazıya Tepki Ver