Dilipak’ın gündemi yine kenevir: “Bin fazileti, bir riski var !”

Abdurrahman Dilipak kenevir
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni Akit Gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, köşesinde yine kenevir üretiminin önemine değindi. “Türkiye’nin sağlık olarak, ekonomik olarak, istihdam için acil olarak kenevire ihtiyacı var. Hava için, toprak için, hayvan için, bitkiler için, insanlar için kenevire ihtiyacımız var.” yazan Dilipak, “Yarın kenevire ihtiyacımız, bugünkünden fazla olacak! Zaten geç kaldık, daha geç kalmayalım.” dedi.

İşte Dilipak’ın yazısından kenevir tespitleri:

Havanın, suyun, toprağın ihtiyacı için değil; biz istediğimiz için değil; sağlık için, Starlink ve 5G’nin yaydığı radyasyon belasından kurtulmak için değil; daha fazla oksijen için değil; selüloz ihtiyacını buradan karşılayalım diye değil; Almanlara satalım diye, kenevir tarımı konusunda yeni birtakım düzenlemelere gidilmesi bekleniyor.

Üzülüyorum ve utanıyorum. Öz yurdunda garip, öz vatanında parya muamelesi görmek üzüyor insanı. Hem kenevir için bu durum böyle, hem bizim için.

Soruyorum; keneviri yasaklıyorsunuz da, neden solvent, tiner, asetonu yasaklamıyorsunuz?!

Batıdan gelen her tavsiyeyi emir telakki eden bilim adamları, siyasetçiler, bürokratlar, media, sivil toplum temsilcileri, bütün batıda kenevir serbest bırakılırken; bu konuda, serbest bırakma değil, doğru kullanımı için mevzuatta iyileştirmeye gitmiyorsunuz.



Ele geçirilen kenevir tarlalarını insafsızca yakıyorsunuz. Neden yed-i emine, TİGEM’e, üniversitelere vermiyorsunuz bu ekimleri. Yakıyorsunuz. Yanan topraktır. Savrulan duman çevreye zarar veriyor kimin umurunda. Kenevir ekimi serbest olursa, Mafia’nın çarkına çomak sokulur. Zaten esrar bulmak isteyip de bulamayan bir Allah’ın kulu var mı bu memlekette. İlkokula kadar düştü bu iş ya hu!

Bu işi yapmak çok kolay olunca herkes bu işe girmek isteyince olmuyor işte. Mafia’nın işine karışıyorsunuz. O zaman sizi ihbar ederler. Uyuşturucudan içeri girenlerin çoğu kontrol dışı unsurlar, piyasaya dışarıdan girmek isteyen grub elemanları ya da torbacı denen gruptan birileridir. Bunun adı “uyuşturucu ile mücadele”..

Gençler esrarla başlıyor, parası varsa eroin, kokain gider. VIP-CIP kategorisi yani. Bu işin de VIP’i CIP’i var tüm dünyada. Yatlar, villalar, yalılar, otellerin özel bölümleri, her yerdeler. Uyuşturucu, alkol, fuhuş, kumar iç içedir bu alemde. Hepsinin de Mafiası var. Ucuzu var, pahalısı var. Esrar gariban takımın işidir. Esrar bulamazsa, kolonya, ispirto içer, hap kullanır, tiner filan derken Bonzai’ye takılır. Kısa sürede beyin, akciğer, karaciğer, kalp, böbrek hepsi iflas eder gider zaten. Ciddi bir kriminal risk grubu oluştururlar. Bakın Black Web alıcısı, satıcısı ile dolu. Nerde ise adrese teslim ekmek arası balık hesabı!

Afyon da afyon ekiliyor diye herkes eroinman mı oldu. Kaldı ki, afyon başka maksatla kullanılmaz. Doğru kullanırsan da şifa vesilesi olur. Kenevirin ise bin fazileti, bir riski var. O da doğru kullanılırsa yine şifa kaynağıdır.

Yazının tamamı için tıklayın

Bu Yazıya Tepki Ver