Diyanet’in gizli tarikatlar raporunda ‘Menzil’ ayrıntısı

erdoğan menzil
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

FETÖ’nün 2016 yılındaki darbe girişiminin ardından giderek büyüyen Menzil Tarikatı, Diyanetin gizli tarikatlar raporunda yer aldı.

Mart 2019 seçimlerinde de Cumhur İttifakı’nı desteklediklerini açıklayan Menzil Tarikatı’nın Diyanet’in gizli tarikatlar raporunda yer aldığı ortaya çıktı. Cumhuriyet’te yer alan habere göre, raporda Menzilcilerle ilgili “Menzil grubu ülkemizdeki benzeri yapılar içerisinde en çok taraftara sahip olanlardan biri olarak görülmektedir. Son zamanlarda Menzil grubunun bürokraside teşkilatlandığı ve kamuda etkinliğini artırdığı yönünde kamuoyunda bir kanaat dillendirilmeye başlanmıştır. Bu tezahürün ülkemizde orta ve uzun vadede sıkıntılara yol açacağı değerlendirilmektedir” ifadeleri yer aldı.

Cumhur İttifakı’na destek açıklamasında yer alan Semerkand Vakfı ve Beşir Derneği AK Parti döneminde öne çıkıyor. Beşir Derneği 2013 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla kamu yararına çalışan dernek statüsü aldı. Derneğin 2021 yılı mali tablosuna göre mal varlığı 114.9 milyon liraya çıktı.

Bu Yazıya Tepki Ver