Dodurga seçimlerini AK Parti farklı kazandı

seçim-sandık-oylar
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çankırı’nın Orta ilçesine bağlı Dodurga’da yeniden belde statüsünün kazanılmasının ardından seçim heyecanı yaşandı.

2014 yılında nüfusun azalması sebebi ile belde statüsünün kaldırıldığı Dodurga, yapılan hukuk mücadelesinin ardından yeniden belde statüsü kazandı. Belde statüsünün kazanılmasının ardından belediye başkanlığı ve 3 mahalle muhtarlığı için sandık kuruldu. Dodurga’daki bin 411 seçmen, Dodurga İlkokulu, belde yemekhanesi ve sağlık evinde kurulan 6 sandıkta saat 08.00’de oy kullanmaya başladı. Oy kullanma işleminin tamamlanmasının ardından oy sandıkları saat 17.00 itibari ile açılmaya başlandı.

Seçimde belediye başkanlığı için AK Parti’den Hasan Hüseyin Kaşıkçı, Demokratik Sol Parti’den Namık Kaya, Demokrasi ve Atılım Partisi’nden Şerafettin Kaplan, Yeniden Refah Partisi’nden Hakan Kuşcu, Memleket Partisi’nden Osman Dede, Saadet Partisi’nden İbrahim Çolak, Adalet Partisi’nden Emine Yayla ve Türkiye Değişim Partisi’nden Kamil Erdoğdu yarıştı.

GEÇERSİZ OYLAR, 5 PARTİYİ GEÇEREK  3. OLDU !

Resmi olmayan sonuçlara göre seçim şöyle sonlandı:

AK Parti: 955
Yeni Refah Partisi: 47
Geçersiz: 41
Deva Partisi: 23
Adalet Partisi: 23
Memleket Partisi: 21
Saadet Partisi: 17
DTP: 14



ERDOĞAN: “CUMHUR İTTİFAKIMIZI TEBRİK EDİYORUM”

Sonuçların ardından sosyal medya hesabından tebrik mesajı yayımlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Seçimleri açık ara farkla kazanan AK Partimizi ve Cumhur İttifakı’mızı tebrik ediyor, sonuçların beldemize hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerine yer verdi. Dodurga gerçekleştirilen seçimi AK Parti’nin açık ara farkla kazanmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak tebrik mesajı yayımladı.

“BELDEMİZE HAYIRLI OLSUN”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ” Çankırı’nın Orta ilçesine bağlı Dodurga beldesinde yapılan seçimleri açık ara farkla, %87,02 ile kazanan AK Partimizi ve Cumhur İttifakı’mızı tebrik ediyor, sonuçların beldemize hayırlı olmasını diliyorum. Tüm Dodurga halkına selam ve muhabbetlerimi iletiyorum.” ifadelerini kullandı.

VECDET ÖZ: “PARTİMİZ İÇİN ÖNEMLİ BAŞARI”

Adalet Partisi, AK Parti’nin kalesi olan ve geçmişte banko oy aldığı Dodurga seçimlerinde 7 parti arasında DEVA partisiyle eşit oy alarak Saadet, Memleket ve Türkiye Değişim partilerini geride bırakmış ve üçüncülüğü paylaşmıştır. Bu durum seçime girme yeterliğini yeni almış ve kendini ifade etmekte iken biranda seçime katılmış olan çiçeği burnundaki partimiz için önemli bir başarıdır.

Bu seçim canlı bir anket mahiyetindedir ve genel seçimlerin provası olmuştur. Umut ediyorum ki 2023 genel ve 2024 yerel seçimlerinde çok daha iyi neticeler elde edeceğiz.

Dodurga seçimi şu gerçeği bir kez daha ortaya koymuştur ki genel seçimler öncesi yapılacak olan muhalif ittifak çok daha güçlü olmak zorundadır.

Bu Yazıya Tepki Ver