“Düzce Valisi bir çocuk gibi davrandı”

mahmut-tanal-cevdet-atay
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve partililer, bugün; dün gece yoğun yağmurun yağdığı, köprülerin tahrip olduğu Düzce’nin Akçakoca İlçesi’ndeki Uğurlu Köyü’nü ziyaret etti. Tanal, Uğurlu’ya ulaştıktan yaklaşık beş dakika sonra, Düzce Valisi Cevdet Atay da köye geldi. Tanal ve Atay köy kahvesinde karşılaştı.

Tanal, 2019 yılında yaşanan sel felaketi sonrası hiçbir gelişme olmadığını Vali Atay’a söyledi. Köylüler de Vali Cevdet Atay’ı masaya davet etti.

Vali Atay ise köylünün davetini geri çevirerek aracına doğru ilerlemeye başladı. O sırada köylüler davetlerini yineledi ancak Atay, “sonra konuşalım” diyerek makam aracına binip uzaklaştı. Bu arada Vali’nin yanındaki görevliler, gazetecilerin görüntü almasını engellemeye çalıştı.

Valinin köyden ayrılmasının ardından, bazı köylülerin CHP’li Tanal’a “Sayın Vekilim, Vali bey sizin yüzünüzden gitti” dedikleri görüldü. Tanal ise “Düzce Valisi’nin köylünün dertlerini dinlemekten kaçtığını” söyledi.

“Tabii ki bunu verince, orada güya köylülerle konuşması gereken Vali, kaçtı gitti resmen. ‘Ben’ dedi ‘Burada kalmıyorum’, çekip gitti. Çocuklar oyun oynarken ‘Ben oyunu terk ediyorum’ oyun bozuculuk yapar ya, orada köylü dinlemeden köylünün sorunlarının ne olduğunu dinlemeden, çekti gitti. Yani bu devlet geleneğine, devlet adamına uygun bir olay değil. Kaldı ki bir devlet adamının yapması gereken husus, orada oturup köylü vatandaşımızın derdi, sorunu nedir, onu dinlemesi lazımdı.” dedi.

Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir