DYP’de Tansu Çiller istifası !

tansu çiller
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Doğruyol Partisi (DYP) Sivas İl Başkanı Mehmet Bölük, eski başbakan Tansu Çiller’in parti genel başkanlığına dönmediği için il genelinde yönetimde yer alan yaklaşık 70 kişi ile birlikte görevlerinden istifa ettiklerini açıkladı.

Doğruyol Partisi (DYP) Sivas İl Başkanı Mehmet Bölük; yönetimi ile birlikte görevinden istifa etti.

Kentte faaliyet gösteren bir restoranda düzenlediği basın toplantısıyla istifasını duyuran Bölük, mevcut yönetimin çalışmalarını yeterli görmedikleri için ve Sivas’ın görmezlikten gelinmesi dolayısıyla yaklaşık 70 kişinin DYP’den ayrıldığını söyledi.

“TANSU ÇİLLER’İN GENEL BAŞKAN OLCAĞI BEKLENTİSİNDEYDİK”

Bölük; yaptığı açıklamada; “Bilindiği üzere yaklaşık bir yılı aşkın süredir içiresinde bulunduğum Doğruyol Partisi Sivas İl Başkanlığı görevini sürdürmekteydim. Yaşanan süreç içerisinde eski genel başkanımız ve Başbakanımız Tansu Çiller hanımefendinin partimizde genel başkan olarak geleceği beklentisindeydik. Bizler de sayın eski Genel Başkanımız ve Başbakanımızın geçmişteki siyasi tecrübelerinden faydalanarak şehrimize ve ülkemize yararlı işler yapmak ümidindeydik. Yalnız eski Genel Başkanımız ve Başbakanımız Tansu Çiller’in partimizin başına geçeceği yönünde söylentilerin gerçeği yansıtmadığı ve kendisine engel olmaya çalışanların olduğunu ne yazık ki gördük. Yaşanan bu durumun ise partimizin genel merkezinde siyasi anlaşmazlık yüzünden olduğu üzülerek öğrendik” dedi.

“ÜÇ TANE İLÇEMİZLE BİRLİKTE İSTİFA ETTİK”

Bölük, “DYP Sivas il yönetimi ve teşkilatı olarak eski Genel Başkanımız ve Başbakanımız Tansu Çiller, hanımefendinin parti başına geçmemesi bizleri de derinden üzmüştür. Bizler de mevcut yönetimin çalışmalarını yeterli görmediğimiz ve Anadolu şehri olan Sivas’ı görmezden geldikleri için Doğruyol Partisi Sivas il ve ilçe teşkilatları olarak yapmış olduğumuz istişareler neticesinde İl Başkanlığı görevinden ve yönetim olarak DYP parti üyeliğimizden topluca istifa ettiğimizi kamuoyuna duyurmak isterim. Sivas genelinde il yönetimimiz, merkez ilçe yönetimimiz ve 3 tane ilçemizle birlikte istifa ettik. Bu sayı da yaklaşık 70 kişi” ifadelerini kullandı.



Bu Yazıya Tepki Ver