Eczanede terör estirmişti, tutuklandı

istanbulda-eczanenin adresini bulamayan adam dehset saçtı senin boynunu kopartırım
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’da eczaneye giden bir kişi annesine telefonda yanlış adres verildiği gerekçesiyle ortalığı birbirine kattı. Eczanedeki bilgisayara yumruk atan saldırgan, ‘Televizyondakilere benzemem, senin boynunu kopartırım” diyerek tehditler savurdu. Gözaltına alınan şüpheli “tehdit” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Eczanenin güvenlik kamerasına yansıyan görüntülere göre, şüpheli, annesinin ilaç almak için eczaneyi aradığını ancak eczacı Ayşenur Ören’in yanlış adres tarif ettiğini öne sürdü.

Reçetedeki ilaçları eczacı Ören’den isteyen zanlı, çalışanlara da hakaret etti. Eczane çalışanlarının uyarısına aldırış etmeyen şüpheli, bilgisayara yumruklayarak hasar verdi.

Ören, bu duruma tepki göstererek zanlının eczaneden çıkmasını istedi. Saldırgan davranışlarına devam eden şüpheli, istediği ilaçları almasının ardından eczaneden ayrıldı.

Olayın ardından darp raporu alan eczacı Ören, durumu polise bildirerek şikayetçi oldu. Eczanedeki saldırgan tavırları güvenlik kamerasına yansıyan zanlının yakalanması için polis ekiplerince çalışma başlatıldı.

Çalışmalar sonucu gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından Anadolu Adalet Sarayı’na sevk edildi.



Savcılıktaki ifadesi sonrası zanlı E.T, tutuklanması talebiyle Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarıldı.

Şüphelinin, savunmasında emniyette ifade verdiğini, bunun doğru olduğunu ve aynen tekrarladığını söyleyerek, “Annem aradı beni, ilaç almaya gitmişti. Ağlayarak konuşuyordu. Kendisini yanlış yönlendirdiklerini söyledi. Eve de halsiz gelince de ‘Ben ilacını alırım.’ dedim. İlacı almaya gittim. Annemi neden yanlış yönlendirdiklerini sordum. Özür dilemeye de gidecektim. Antidepresan tedavisi de görüyorum. Çok pişmanım, kendimi affettirmek için elimden geleni yapmaya çalışırım. Babam kucağımda öldü. Anneme düşkünüm. Annemi o şekilde görünce dayanamadım. Ben birini incitecek bir insan değilim. Yapmış olduğum küfürlerden dolayı da özür dilerim. Ekleyecek başka bir hususum yoktur” beyanında bulunduğu öğrenildi.

Hakimlik, zanlı E.T’nin, üzerine atılı “tehdit” suçunu işlediğine dair kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin bulunması nedeniyle tutuklanmasına hükmetti.

İSTANBUL ECZACI ODASI SALDIRIYI KINADI

İstanbul Eczacı Odası’ndan olaya ilişkin yapılan açıklamada, nöbetçi eczaneye gelen kişinin, “eczane adresinin telefonda annesine yanlış tarif edildiğini” öne sürerek, saldırıda bulunduğu belirtildi.

Eczane bilgisayarını yumruklayan saldırganın, eczacı Ayşenur Ören’i darp ettiği ve tehditler savurduğu kaydedilen açıklamada, “Yaşanan saldırıyı şiddetle kınıyor, meslektaşımıza ve eczane çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Hukuki süreci devam eden soruşturmanın sonuna kadar takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz. Bir kez daha tüm yetkilileri eczanelerimizde maruz kaldığımız şiddet olaylarının son bulması için gereğini yapmaya, güvenlik sorunlarımızı çözmeye davet ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği’nden Ataşehir’de bir eczanede meydana gelen saldırıya ilişkin yapılan açıklamada, “Sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddet içeren her türlü davranışı esefle kınıyoruz.” denildi.

Valilikten yapılan açıklamada, dün meydana gelen, eczane çalışanlarına yönelik “tehdit”, “hakaret”, “kasten yaralama” ve “mala zarar verme” olayı şüphelisinin tespiti ve yakalanması için çalışma başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, çalışma neticesinde şüpheli E.T’nin İçerenköy Mahallesi’ndeki ikametinde güvenlik güçlerince yakalanarak gözaltına alındığı ve sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandığı ifade edilerek, “Sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddet içeren her türlü davranışı esefle kınıyoruz.” ifadesi kullanıldı.

Ataşehir’de “annesine adresin yanlış tarif edildiği” iddiasıyla eczacıya tehditte bulunan şüpheli, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanmıştı.

Bu Yazıya Tepki Ver