Efes değil, ENFES!

EFES
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Euroleage’den sonra Basketbol Süper Ligi’nde de şampiyon Anadolu Efes… Fenerbahçe karşısında final serisini 3-0 kazanan lacivert-beyazlılar, sezonu çifte zaferle kapattı.

 Basketbol Süper Ligi’nde Fenerbahçe Beko’yu deplasmanda 93-66 ile geçen Anadolu Efes, final serisini 3-0 kazanarak mutlu sona ulaştı. Euroleague’den sonra Türkiye’de de zirveye çıkan lacivert-beyazlılar, ligde 15. şampiyonluğunu elde etti. Anadolu Efes son olarak 2019’da yine final serisinde Fenerbahçe’yi geçerek zirvenin sahibi olmuştu. Geçen sezon ise pandemi nedeniyle lig tamamlanamamıştı. Ergin Ataman’ın öğrencileri ayrıca ligdeki 38 maçın 37’sini kazanarak da bir başka büyük başarıya imza attı. Ataman ise 2009 ve 2019’dan sonra Efes’le 3. lig şampiyonluğunu yaşadı.

Ataman: Aynen devam

ŞAMPİYON Efes’te çifte zaferin baş mimarı olan Başantrenör Ergin Ataman, maçtan sonra “Oyuncularımla gurur duyuyorum. Önümüzdeki sezon aynı takım ve aynı hedeflerle devam edeceğiz” dedi. Ataman, kariyerindeki 5. Türkiye ligi şampiyonluğunu (3 kez Efes, 1’er kez Beşiktaş ve Galatasaray) elde etti.

 Beabouis 30 sayıyla MVP

FİNAL serisinde şampiyonu belirleyen karşılaşmanın MVP’si Anadolu Efes’ten Rodrigue Beabouis seçildi. Fransız yıldız, 30 sayıyla karşılaşmanın en skorer ismi oldu. Buğrahan Tuncer 13, Micic 11 sayı attı. Efes’in bir başka yıldızı Shane Larkin ise belinden sakatlanarak ilk yarıda oyunu terk etti.



 Kupayı başkan takdim etti

ÜLKER Arena’da Anadolu Efes’e şampiyonluk kupasını Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu verdi. Kupa, kaptan Doğuş Balbay’ın ellerinde havaya kalktı.

İkinci Fener transfere yöneldi

SEZONU 2. sırada tamamlayan ve serinin 3 maçında da farklı yenilerek hayal kırıklığına neden olan Fenerbahçe, transferde hızlı davranıyor. Sarı-lacivertliler, Rusya Ligi takımlarından Khimki forması giyen 24 yaşındaki 2.05’lik ABD’li Devin Booker ile 2 yıllık anlaşmaya vardı.

Bu Yazıya Tepki Ver