Eğitimde 6 kehanet

egitimmanset1

Uzmanlar, üniversite öğretiminin gelecekte nasıl olacağını belirlemek için 130’dan fazla teknoloji ve yöntemi değerlendirdi. İşte çıkan sonuç:

1-Uyarlanabilir öğrenme: Uyarlanabilir öğrenme, öğrencilere uyarlanmış kaynaklar ve öğrenme etkinlikleri sağlamak için bilgisayar algoritmalarını kullanır. Bu şekilde bireysel ihtiyaçlar dikkate alınır.

2-Yapay zekâ ve makine öğrenimi: İki teknoloji öncelikle öğrenme yönetim sistemlerinde, öğrenci bilgi sistemlerinde, ofis uygulamalarında, kütüphane ve kabul hizmetlerinde kullanılabilir. Yapay zekâ ayrıca erişilebilirlik için test oluşturucuları, intihal tespit sistemlerini ve ürünleri destekler.

3-Akademik başarının analizi: Üniversiteler, öğrencilerinin başarısını desteklemek için büyük çaba harcarlar. Bu nedenle öğrencilerin öğrenme sürecini ölçen, veri toplayan, analiz eden ve belgeleyen araçlar gelecekte daha da önem kazanacak.

4- Öğrenim tasarımı: Kampüste ve çevrimiçi olarak öğrenim tasarımlarını ve öğrenci merkezli öğrenim ortamlarını destekleyen teknikler ve araçlarda büyük bir potansiyel görülüyor.

5-Açık Eğitim Kaynakları: Bu, satın alma veya lisans ücreti olmaksızın ücretsiz olarak kullanılabilen öğretim ve öğrenim materyalleri anlamına geliyor. Eğitime erişimi destekler ve dijital eşitsizlikleri azaltırlar.

6-XR teknolojileri: Artırılmış, sanal ve karma gerçeklik ile dokunsal süreçler. Hâlâ engeller var: ekipman pahalı ve içeriğin oluşturulması zaman alıyor.