Ekrem İmamoğlu: “Cahillikten kırılıyorlar”

imamoğlu2
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

24 Haziran Perşembe günü Medyascope TV’de Ruşen Çakır’ın konuğu olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul ile ilgili önemli açıklamalar yaparken hükümete de göndermelerde bulundu.

Hükümetin Kanal İstanbul iddialarını eleştiren Ekrem İmamoğlu, “Kanal İstanbul ile ilgili olarak biz paneller, seminerler yaptık. Siz hükümetten hiç böyle bir yaklaşım gördünüz mü? Sunumlar yaptık, yüzlerce bilim insanı katıldı, raporlar yayınlandı. Binlerce kitabını bastırdık, dağıttık kurum ve kuruluşlara. Devletin bana bir tane basılı dokümanını verin Allah aşkına” dedi.

Bu ülkenin bir bakanı bunun için ‘Beka Projesi’ diyor” diyerek eleştirilerini sürdüren Ekrem İmamoğlu, “cahillikten kırılıyorlar” dedi.

Kendisinin İstanbul’un şehremini olduğunu belirten İmamoğlu, “30 Yılını Marmara’ya vermiş bilim insanlarının Marmara Denizi’nin korunması konusundaki görüşlerine karşılık, Karadeniz Marmara’ya kanaldan akarsa Karadeniz’in temizleneceğini savunuyor. O gün aradım ve sordum bilimsel bir kaynağınız varsa bize de söyleyin diye ama cevap yok” dedi.

SÜRECİ DE SAHAYI DA TAKİP EDİYORUM

Kanal İstanbul konusunda göreve geldiği günden beri hem bireysel hem de kurumsal olarak mücadele yürüttüklerini belirten Ekrem İmamoğlu, “Süreci ve sahayı takip ediyorum Tehdidi gördüğüm anda elbette ki başka türlü müdahalelerimiz olacak. İSKİ başta olmak üzere sürecin bir parçasıyız biz.” dedi.



Bu Yazıya Tepki Ver