Elbistan AFAD: “Yeter lan! Delikanlı olan biri varsa bana çözüm bulsun”

afad

Kahramanmaraş Elbistan AFAD Koordinasyon Merkezi’nde arama kurtarma gönüllüsü vatandaş “Yeter lan! Kimse üzerime gelmesin delikanlı olan biri varsa bana çözüm bulsun. Ne valisi ne kaymakamı, bu nasıl düzendir kardeşim. 45 kişilik profesyonel ekibimle İstanbul’dan geldim. Malatya’da 60 tane enkaz çıkarttım. Benim şahitlerim var. Çocuklar ölüyor ağabey!” diyerek isyan etti.

Pazartesi (6 Şubat) sabaha karşı saat 04.17’de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli 7,7 büyüklüğünde ve saat 13.24’te Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem, Türkiye’nin 10 kentinde büyük hasar ve yıkıcı etki bırakırken, can kayıpları her geçen gün artmaya devam ediyor.

“Çocuklar ölüyor ağabey!”

Elbistan AFAD Koordinasyon Merkezi’nde arama kurtarma gönüllüsü vatandaş, koordinasyonsuzluk olduğunu belirterek sinirlendi.

“Yeter lan! Kimse üzerime gelmesin delikanlı olan biri varsa bana çözüm bulsun. Ne valisi ne kaymakamı, bu nasıl düzendir kardeşim” diyerek Koordinasyon Merkezi’nin dışına yürüyen vatandaşı bir polis memuru sarılarak sakinleştirmeye çalıştı. Vatandaş o anlarda “45 kişilik profesyonel ekibimle İstanbul’dan geldim. Malatya’da 60 tane enkaz çıkarttım. Benim şahitlerim var. Çocuklar ölüyor ağabey!” diyerek göz yaşlarına boğuldu.

Öte yandan çevredeki vatandaşlardan bazıları arama kurtarma gönüllüsüne destek verirken, bazıları da “provakatörlük” yapıyor dedi.