Emine Erdoğan’a ABD Müslüman Örgütler Konseyi’nden ödül

emine erdoğan
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, ABD Müslüman Örgütler Konseyi’nin (USCMO) verdiği “Uluslararası Başarı ve Topluma Katkı Ödülü”nü aldı.

Emine Erdoğan, ABD Müslüman Örgütler Konseyi (USCMO) tarafından New York’ta düzenlenen törene katıldı. Törende, USCMO Genel Sekreteri Osama Jammal tarafından karşılanan Emine Erdoğan, “Uluslararası Başarı ve Topluma Katkı Ödülü”nü aldı.

“Sevginin ve merhametin bir ülkenin karakteri olabileceğine dair güveni tazeledik”

Erdoğan, ödül töreninin ardından yaptığı konuşmada, “Bu kıymetli ödülü, dünyanın vicdanı olan ülkem adına kabul ediyorum” diyerek programı düzenleyen Müslüman Örgütler Konseyi’ne teşekkür etti.

Türkiye’nin, hayırseverliğin en üst noktalarda yaşandığı bir vakıf medeniyeti mirasına sahip olduğunu ve İslam dininin, insanlar arasındaki en güzel rekabetin hayırlarda yarışmak olduğunu anımsattığını belirten Emine Erdoğan, “Bu anlamda, medeniyet karnemiz, zarafetiyle insanı hayrete düşüren bir hayır yarışının örnekleriyle dopdoludur. İşte, insani yardım konusundaki reflekslerimizin ruhunu bu tarihsel deneyim oluşturuyor. Ne mutlu ki 2022 Küresel İnsani Yardım Raporu’na göre, 2021 yılında da ‘dünyanın en cömert ülkesi’ olmaya devam ettik. Sevginin ve merhametin bir ülkenin karakteri olabileceğine dair güveni tazeledik” dedi.

Programda Emine Erdoğan’ın yanı sıra Afrika kökenli Amerikalı aktivist Ayşe el-Adeviye’ye, insan hakları ve sosyal adalet konusunda kurucusu olduğu “İslam’da Kadınlar” isimli kuruluştaki faaliyetleri dolayısıyla ödül verildi.



Bu Yazıya Tepki Ver