Emine Erdoğan’a Birleşmiş Milletler’den büyük ödül

1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beştepe Devlet Konukevi’nde düzenlenen törende, UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Claudio Tomasi ödülü takdim etti. Erdoğan, ”Sıfır Atık Projesi gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakma sorumluluğunun küçük bir adımıdır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a büyük onur. Emine Erdoğan, himayesinde yürütülen Sıfır Atık Projesi ve çevreye ilişkin diğer çalışmalara katkılarından dolayı Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye Ofisi tarafından bu yıl ilki verilen “Küresel Amaçlar Eylem Ödülü”ne layık görüldü. Beştepe Devlet Konukevi’nde düzenlenen törende, Erdoğan’a ödülünü UNDP Türkiye Temsilcisi Claudio Tomasi, takdim etti.

ORTAK DİL KONUŞUYORUZ

Emine Erdoğan, ödül takdiminin ardından yaptığı konuşmada, şunları söyledi: ”Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Ofisi ile çok özel bir farkındalığın ortak dilini konuşuyoruz.  Çevre dostlarının yan yana ve hep birlikte olmasının büyük bir sinerji doğurduğunu hissediyorum. Bu kıymetli ödülü, hayat enerjisini doğanın sözcülüğüne adayan ve tüm güzel kalpler adına kabul ediyorum.”

YAŞANABİLİR BİR DÜNYA

“Tabiatla kurduğumuz ilişki öylesine derindir ki medeniyet tarihimiz doğa için kurulan türlü vakıflarla doludur. Su kaynaklarının korunmasından sokakların temizliğine, hastalanan göçmen kuşların tedavisinden leyleklerin doyurulmasına kadar tarihimizde nice çevre vakfı kurulmuştur. Sıfır Atık Projesi gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakma sorumluluğunun küçük bir adımıdır.”



Bu Yazıya Tepki Ver