Emniyet Genel Müdürlüğü: İntihar oranları geriledi !

Emniyet genel müdürlüğü egm polis

Emniyet Genel Müdürlüğü, gündemdeki polis intiharlarına ilişkin olarak, “2021 yılın dokuz aylık döneminde 69 olan İntihar sayısı personel sayısının artmasına rağmen bu yılın aynı döneminde 44’e düşmüştür. Geçen yılın Ocak-Ekim dönemi ile bu yılın Ocak- Ekim dönemi karşılaştırıldığında yüz binde 20 olan intihar oranları yüz binde 13’e gerilemiştir.” açıklamasını yaptı.

İlgili Haber
CHP’li Bakan’dan Soylu’ya: “2 Günde senin 5 polisin intihar etmiş, sen sabah, ‘Alişan’la gülümse Türkiye’ programına çıkıyorsun !”

Açıklamada, “Polisin sağlığına ilişkin son dönemde ortaya atılan iddialar üzerine açıklama yapılması gereği duyulmuştur. Daha önce sayısız kez açıklama yapmamıza ve verileri kamuoyuyla şeffaf bir şekilde paylaşmamıza rağmen emniyet teşkilatındaki intihar oranlarına yönelik dezenformasyon girişimleri devam etmekte ancak bunlar gerçekte bağdaşmamaktadır. İntiharların önüne geçilebilmesi için adımlar atılmakta ve alınan önlemler sonuç verdiği görülmektedir. 2021 yılın dokuz aylık döneminde 69 olan İntihar sayısı personel sayısının artmasına rağmen bu yılın aynı döneminde 44’e düşmüştür. Geçen yılın Ocak-Ekim dönemi ile bu yılın Ocak- Ekim dönemi karşılaştırıldığında yüz binde 20 olan intihar oranları yüz binde 13’e gerilemiştir.  2016 yılında intihar oranı yüz binde 18’dir.” denildi.