En uzun film arası bitiyor

MANûET-FOTO1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1 Temmuz’dan itibaren tam normalleşmeyle birlikte sinemalar nihayet kapılarını açıp yara saracak, seyirciler salonlarda film izlemenin zevkine kavuşacak.

SİNEMA sektöründe yaraları sarma, seyircininin de salonlarda film izleme zevkine kavuşma zamanı nihayet geldi. Pandemi döneminde sadece hasılat bazında 1 milyar TL’den fazla zarara uğrayan salonlar, 1 Temmuz’dan itibaren tam normalleşmeyle birlikte kapılarını açacak. 8 aylık uzun bir aranın ardından beyazperdenin canlanacağı özlemle beklenen yeni dönemde, gösterime girecek 35’i Türk yapımı 176 filmin 1 Temmuz-31 Aralık 2021 arasındaki vizyon takvimi belli oldu. Yüksek gişe beklenen ABD yapımları arasında yer alan Hızlı ve Öfkeli 9, 2 Temmuz, Jason Statham’ın Wrath of Man’i 22 Ekim ve 007 James Bond: Ölmek İçin Zaman Yok ise 1 Ekim’de gösterime girecek.

ÜÇ YERLİ YAPIM BELİRSİZ

MART 2020’den itibaren gösterimi ertelenen bazı yerli filmlerin izleyiciyle ne zaman buluşacağı ise henüz belli değil. Yapımcılar, izleyicilerin sinemaya gitme eğilimine göre bu yılın sonuna kadar vizyon takviminde yer alıp almamaya karar verecek. O filmler arasında Mahalleden Arkadaşlar, Müstakbel Damat, Aykut Enişte 2 de bulunuyor.

2 Temmuz’da gösterime girecek olan ‘Hababam Sınıfı Yaz Oyunları’, tam normalleşmede izleyiciyle sinemada buluşan ilk yeni yapım olacak. Filmin ücretsiz gösterilmesi de söz konusu.



Yaz aylarında gösterime girecek Türk filmleri:

2 Temmuz: Hababam Sınıfı Yaz Oyunları

16 Temmuz: Çılgın Ortak, 5/7 Şafak Vakti, Vay Babam Vay

23 Temmuz: Plaza

30 Temmuz: Bize Müsaade

6 Ağustos: Hanzap

13 Ağustos: Hollywoodtürke

20 Ağustos: Bakıcı, Şeflerin Şefi

Bu Yazıya Tepki Ver