Erbakan: İmam hatip mezunları deist olmuş, namaz kılmıyor

fatih erbakan
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeniden Refah lideri Fatih Erbakan “İmam hatipten mezun olmuş ama deist olmuş namaz kılmıyor, bunları görüyoruz” diyerek eğitim sistemini eleştirdi.

 Cumhur İttifakı’nı katılan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Haber Global’de konuk olduğu Buket Aydın’ın programında eğitim sisteminden yakındı. Eğitim sisteminde manevi kalitenin artırılması gerektiğini belirten Erbakan şu ifadeleri kullandı: 

“Şu anda maalesef toplum olarak ahlaki ve manevi açıdan problemler yaşadığımız ortada. Uyuşturucu kullanımı, boşanmaların artması, deizmin ve ateizmin gençlerin arasında yaygınlaşması, hatta imam hatipten mezun olmuş ama deist olmuş namaz kılmıyor, bunları görüyoruz. Eğitim sisteminin insanların manevi olgunluğa ulaştıracak noktada olmadığını görüyoruz. Hem bilimsel kalitenin hem de ahlaki ve manevi kalitenin artırılması lazım. Ahlaki ve manevi kalite olmadan, sadece bilimsel kalite yeterli olmuyor. Demek ki imam hatipler de kuruluş amacı ve taşıdığı manaya uyumlu olamıyor. Kalite demek ki olması gerektiği gibi değil. Rahmetli Erbakan hocamız ‘Ahlak maneviyat olmadığı zaman 85 milyonun başına birer jandarma dikmeniz gerekiyor’ derdi.”

KONYA’DA DA EĞİTİM SİSTEMİNİ ELEŞTİRMİŞTİ

Erbakan 8 Mayıs’ta Konya’da yaptığı seçim çalışması sırasında da eğitim sistemini değiştireceklerini söylemişti: 

“Ailemizi korumamız lazım. Gençlerimizi korumamız lazım. Çocuklarımızı korumamız lazım. Milli Eğitim müfredatı, milli ve manevi değerleri önceleyen bir hale getirilecek. Erbakan hocamızın tabiriyle 5’in 4’ten büyük olduğunu öğrettiği kadar, 4 helalin de 5 haramdan büyük ve kıymetli olduğunu öğreten bir eğitim sistemine geçilecek. Eğitim sistemi, ahiret öncelikli nesiller yetiştirecek. Allah korkusu olan nesiller yetiştirecek. Nefsi esaret yerine, nefis terbiyesini esas alan, materyalist değil, maneviyatçı nesiller yetiştirir.”



Bu Yazıya Tepki Ver