Erdoğan 40 gün önceki haberimizi müjdeledi

KKTC-Kulliye-GG
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 47’nci yıl dönümü dolayısıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne giden ve bir “müjde” açıklayacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjdesi 40 gün önce Gerçek Gazete’nin manşetten yayınladığı haliyle yeni bir “Saray” oldu ya da Erdoğan’ın müjdelediği haliyle Külliye !

GERÇEK GAZETE 40 GÜN ÖNCEDEN HABER VERDİ

Gerçek Gazete, 12 Haziran 2021 günkü sayısında “Türkiye’de yetmedi, bir tane de KIBRIS’a” başlığıyla manşetten girdiği haberde, aynen bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı gibi, askeri bölge içerisindeki alanda Saray’ın yapılacağını ve bütçenin de 14 milyon TL olacağını yazmıştı.

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 47’nci yıl dönümü dolayısıyla KKTC Cumhuriyet Meclisi özel oturumunda konuşan ve projenin detaylarını açıklayan Cumhurbaşkanı, projenin Metehan bölgesinde yapılacağını ve proje çiziminin tamamlandığını açıkladı.

“KKTC’YE YAKIŞTIRAMIYORUZ !”



İşte, oturumda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjdeyi verdiği konuşmasındaki sözleri:

“Bilindiği gibi KKTC Cumhurbaşkanlığı’nın ne doğru dürüst bir Cumhurbaşkanlığı binası ya da külliyesi ne de KKTC’nin doğru dürüst bir parlamento binası var. Biz bu yapıları KKTC’ye yakıştıramıyoruz. Şimdi Cumhurbaşkanlığı külliyesinin projesi bitti, inşaatına da Metehan bölgesinde, 500 dönümlük arazide başlıyoruz.”

MİLLET BAHÇESİ VE KÜLLİYE

Cumhurbaşkanı Erdoğan arazide hem millet bahçesi hem de külliye yapılacağını, KKTC’nin ilan edildiği eski meclis binasının da müzeye dönüştürüleceğini açıkladı.

thumbnail
İlgili Haber
Erdoğan KKTC’de müjdesini açıkladı

Bu Yazıya Tepki Ver