Erdoğan & Biden zirvesi dostça geçer

politikabiden
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

The National News’ten David Lepeska, Biden’ın 2014’teki”Başkana büyük saygı duyuyorum. Her konuda her zaman samimi ve açık bir tartışmamız oldu. Arkadaşlar böyle yapar” sözünü hatırlattı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden arasında NATO zirvesinde yapılacak görüşmeden ne çıkacağı Avrupa ve Amerika’da merakla bekleniyor. Konu ile ilgili analizler, medyada geniş yer alıyor. Son olarak David Lepeska, The National News’te şu yorumu yaptı: Bazıları Biden-Erdoğan görüşmelerinin Trump-Erdoğan kardeşliğinin ayna görüntüsü olmasını bekliyor.

Ancak ivme, çatışmadan ziyade iş birliğini destekliyor gibi görünüyor: Şu anda Bay Erdoğan, şimdiye kadarki en düşük anket sayılarıyla karşı karşıya ve Türk lirası için rekor düşük değerlerle karşı karşıya, bu da onu uzlaşmaya daha açık hale getirebilir. Ayrıca mevcut cumhurbaşkanları birbirlerini yıllardır tanırlar ve çoğunlukla dostane ilişkiler içindedirler.

İkili en son beş yaz önce, başarısız darbe girişiminden sadece haftalar sonra Ankara’da bir araya geldi. 2014 yılında İstanbul’a yaptığı bir ziyarette Bay Biden, Bay Erdoğan ile dört saat süren özel bir görüşme yaptı. Biden daha sonra, “Başkana büyük saygı duyuyorum” dedi: “Her konuda her zaman doğrudan, samimi ve açık bir tartışmamız oldu çünkü arkadaşlar böyle yapar.”

Bu Yazıya Tepki Ver