Erdoğan duyurdu: 50 milyar dolarlık dev anlaşma

Unknown
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhammedov arasında gerçekleşen görüşmede 50 milyar dolarlık anlaşma sağlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhammedov’u Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde resmi törenle karşıladı. Türkiye ve Türkmenistan bayrakları önünde basın mensuplarına poz veren Erdoğan ve Berdimuhammedov, daha sonra baş başa görüşmelerini gerçekleştirmek üzere Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan’ın enerji kaynakları açısından dünyanın en önemli ülkelerinden birisi olduğunu söyledi. Erdoğan, “Türkiye, Türkmenistan’ın bağımsızlığını tanıyan ilk ülkedir. Türkiye bağımsızlığından bu yana Türkmen kardeşlerinin yanında olmuştur ve olmaya devam edecektir” şeklinde konuştu.

50 MİLYAR DOLARLIK PROJE İMZA ATTI

Türk Devletleri Teşkilatına gözlemci üye olan Türkmenistan’ı artık aile meclisimizde tam üye olarak görmek istediğimizi vurgulamak istiyorum. Türkmenistan’daki şirketlerimiz 50 milyar dolar üzerinde müteahhitlik projesine imza attı.



Bu Yazıya Tepki Ver