Erdoğan Esad ile Irak’ta görüşür mü?

recep-tayyip-erdoğan-beşar-esad
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bağdat, tüm komşu ülkelerin katılımıyla terörle mücadele amaçlı bir konferans düzenlemeyi planlıyor. Konferansta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suriye Devlet Başkanı ile bir araya gelme ihtimali gündemde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile yıllar sonra bir araya gelme ihtimali ortaya çıktı. Baladi News’e göre Irak, tüm komşu ülkelerini bir araya getirip terörle mücadele konferansı düzenleme planları yapıyor. Irak Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre; zirve, bölgedeki gerilimi azaltmayı ve terör örgütleriyle mücadele çabalarını artırmayı amaçlıyor.

ESAD’A TELEFON ETTİ

Irak Dışişleri Bakanlığı pazar günü yaptığı açıklamada, Bakan Fuad Hüseyin’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Bağdat’taki komşu ülkelerin liderleri zirvesine katılma daveti verdiğini duyurdu. Ancak Irak’ın Suriye rejimi başkanı Esad’ı davet edip etmeyeceği bilinmiyor. Beşar Esad, Iraklı mevkidaşı Berham Salih ile birkaç gün önce yaptığı telefon görüşmesinde, iki ülke arasındaki terörle mücadelede ikili ilişkiler ve iş birliğini ele aldı.

SUUDİLER DE MASADA

Diplomatik kaynaklar Russia Today’e, ülke liderlerinin müsaitlik ve taahhütlerine göre zirvenin ertelenebileceğini açıkladı. Üst düzey bir Irak hükümet heyeti aracılığıyla Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Salman’a da bir davetiye daha gönderilecek. Suudi Arabistan ile ilişkilerin iyileştirilmesi açısından kritik bir görüşme yapılabilir. Zirvede ayrıca Türkiye ile Irak arasında PKK, su ve enerji konularının da gündeme gelmesi bekleniyor.



RUSLARLA TANSİYON YÜKSELİYOR

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Pazartesi günü kuzeybatı Suriye’de, Ankara’ya yakın milisler tarafından kontrol edilen bir bölgede Türk askeri gözlem noktalarına çok yakın olmayan bir yerde Rus hava saldırılarının bildirildiğini söyledi. İzleme grubu, Rus hava saldırılarının, geçen cumartesi günü Türkiye’nin desteklediği Özbek milislerinin İdlib bölgesinde Moskova ile müttefik Suriye hükümet güçlerine karşı yürüttüğü eyleme bir yanıt olduğunu söyledi.

Bu Yazıya Tepki Ver