Erdoğan: Hamdolsun soykırımı boş verdik

biden
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Biden ile ikili görüşmesinin ardından açıklama yaptı. Biden’la yaptıkları görüşmenin olumlu geçtiğini belirten Erdoğan, ‘Biden’ın 1915 olaylarını soykırım olarak tanıması gündeme geldi mi?’ sorusuna ise “Hamdolsun gelmedi” yanıtını verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile baş başa görüşmesinden sonra Belçika’nın başkenti Brüksel’de NATO karargahında kameraların karşısına geçti. Erdoğan, S-400 hakkında gelen bir soruya, “S-400’de bizim düşüncemiz daha önce neyse, aynı düşünceyi Sayın Başkan’a ilettim. F-35 konusunu da aynı şekilde ifade ettim” şeklinde yanıtını verdi.

TERÖR MESAJI

Erdoğan’ın “ABD, YPG/PKK’ya desteğini sonlandırmalı. Biden ile görüşmemizde bunu açıkça ifade ettim” dediği görüşmede, masadaki İletişim Başkanlığı tarafından 2019 yılında yayına alınan “Turkey’s Fight Against Terrorism” (Türkiye’nin terörizme karşı mücadelesi) isimli kitap olduğu da dikkatlerden kaçmadı. 90 sayfalık kitapta Türkiye’nin PKK, YPG, IŞİD gibi terör örgütlerine yönelik, uğradığı saldırılara karşı ülke içinde ve dışında düzenlenen operasyonlar anlatılıyor. Öte yandan görüşme sonrası dolar 8,47’yi görürken, Viop 30 ise 1572’ye düştü.

Erdoğan 1915 olayları için ne demişti?

13 Haziran İstanbul: “Zira 24 Nisan bizler için maalesef çok çok olumsuz bir süreç oldu. Bunu gündeme getirmeden geçmeyi doğru bulmamız mümkün değil. Zira Türkiye rastgele bir ülke değil.”



14 Haziran Brüksel: “Hamdolsun 24 Nisan meselesi gündeme gelmedi…”

Daha önceki temas süreleri

2015 Erdoğan Obama 1 saat
2016 Erdoğan Obama 1 saat 20 dk
2017 Erdoğan Trump 50 dk
2019 Erdoğan Trump 1 saat 15 dk
2021 Erdoğan Biden 45 dakika

Bu Yazıya Tepki Ver