“Erdoğan için çok üzülürüm”

Meral Akşener

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti Grup Toplantısı’nda 28 Şubat üzerinden kendisini hedef almasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Akşener, “Eğer 28 Şubat üzerinden bana yürümeleri söz konusu olursa Erdoğan için çok üzülürüm” şeklinde konuştu

“İKTİDARA SÜRPRİZ OLACAK”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Ankara’da bir araya geldi. Görüşme sonrası açıklamalarda bulunan liderler parlamenter sisteme dönüş, seçim, yolsuzluk, hukuksuzluk ve ekonomik sıkıntılarla ilgili görüşlerini paylaştı. “Erdoğan’ın yeni anayasa için uzlaşma olmazsa hep beraber milletin terazisine çıkarız ” açıklamasını değerlendiren liderlerden Akşener, “Milletimizin ferasetiyle demokrasiye geçilecek” ifadelerini kullandı. Davutoğlu ise, “İktidara en büyük şoku yaşatacak seçim olacağı konusunda kimsenin şüphesi olmasın” açıklamasını yaptı.

“ERDOĞAN’IN DAVETİNİ REDDETTİM”

Akşener’e Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 28 Şubat üzerinden kendisini hedef alması soruldu. “Eğer 28 Şubat üzerinden bana yürümeleri söz konusu olursa Erdoğan için çok üzülürüm” diyen Akşener, “Aynı Sayın Erdoğan, 2001’de beni parti kuruluşuna davet etti, 2015’te Başbakan yardımcılığı teklif etti. 2020’de ne kadar milli ve yerli olduğumu beyan edip buyurun bir berber dükkanı kuralım dedi ama ben bunu reddettim” diyerek cevap verdi. Akşener, 28 Şubat kararlarında Erdoğan’ın da içinden geldiği Milli Görüş hareketinin merhum lideri ve eski Başbakan Necmettin Erbakan’ın da imzası olduğunu hatırlattı.