Erdoğan, Kanal İstanbul’un başlayacağı tarihi açıkladı

erdogan
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin grup toplantısında Kanal İstanbul ile ilgili tarih verdi. Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM’deki Grup Toplantısı’nda Kanal İstanbul projesinde ilk kazmanın 26 Haziran’da vurulacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasından başlıklar şöyle:

“Meclis faaliyetlerini yakından takip ediyoruz. 2023 hedefleriyle ülkemizi buluşturma misyonunun sahiplerinin en başında yasama boyutuyla Meclis’te, siyaset boyutuyla şehirlerimizde sizler geliyorsunuz.

Türkiye, 84 milyon vatandaşının her birinin hakkına, hukukuna, geleceğine sahip çıkmıştır.

Ülkemize şu veya bu dış gücün, ne onların piyon olarak kullandığı örgütlerin, ne de içeride bu kirli senaryoya figüran olanların istikamet çizmesine izin vermedik.

Lağım çukuru diye ifade edilen iftiraların ve onları ortaya atan mahfilerin peşinden gitmek, ancak kendini oraya layık görenlerin işidir.



Milletten umutlarını kesenler, gırtlaklarına kadar iç içe girdikleri terör örgütleri yetmemiş olacak ki, şimdi de suç örgütlerine bel bağlamış durumdalar

Onurlu insanların başvurduğu istifa diye bir müessese vardır. Girdiği her seçimde şu kadar oy alamazsam bırakırım diyen ama her defasında onurunu ayaklar altına alıp arsızca koltuğunda oturmaya devam edenler aynanın karşısına geçip bunu kendilerine söylemeleri gerekir. Türkiye’de hiç kimsenin bu haysiyet fukaralarından onur ve haysiyet dersi almaya da ihtiyacı yoktur. Bizim ülkemize yaptığımız hizmetlerin şahidi milletimizdir. Artık 75 yılını geride bıraktığımız çok partili siyasi hayatımızın armağanı olan, milli iradenin üstünlüğü, demokrasi, sandık gibi kazanımlar darbelerin yol açtığı kesintilere rağmen ülkemizi en üst lige taşımıştır.

Bu başarıda en büyük pay sahibi de ülkemizin son 19 yılına damgasını vuran AK Parti’dir.  Sadece parti değil, ülke ve millet olarak da meselelerimiz konuşmak, tartışmak için başkalarının dayatmasına itibar etmedik. Aynı şekilde yolumuzu karanlık mahfillerin kirli senaryolarına göre de belirlemedik. Bizim tek pusulamız milletimizdir. Milletimizin ihtiyaçları, beklentileri, talepleridir. Biz demokrasiyi, hukuku, adaleti birileri bize dayattığı için milletimiz bunlara layık olduğu için en üst seviyede tesis etmenin gayreti içinde olduk. 81 vilayetimizin her karışına damgamızı vuran eserleri birileri mecbur kıldığı için değil milletimiz layık olduğu için hayata geçirdik. AK Parti’yi ısrarla kirli senaryoların içine yerleştirme gayretlerini kabul etmemiz mümkün değildir. “

Bu Yazıya Tepki Ver