Erdoğan kararsızları kazanacak mı?

recep tayyip erdoğan anket
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Metropoll Araştırma’nın anketine göre, toplam oyların yüzde 25’ini oluşturan kararsız, cevapsız ve sandığı protesto edeceğini belirten seçmenin yüzde 22’si, bugün bir Cumhurbaşkanlığı seçimi olacağı takdirde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a oy vereceğini söylüyor. Bu oran son 6 ay sonuçlarının zirvesi olurken, en keskin Erdoğan karşıtlığı kategorisi olan, “Kesinlikle Erdoğan’dan başka birine oy vereceğini” belirtenlerin oranı düşmeye devam etti. Buna karşılık “Erdoğan dışında birisi için oy kullanmayı düşüneceğini söyleyenlerin oranı, geçen ayki düşüşün ardından son 6 ayın zirvesine çıktı.

Metropoll Araştırma’nın kurucusu ve yöneticisi Özer Sencar, kararsızların Erdoğan’a oy verme eğilimini analiz eden araştırmanın sonuçlarını paylaştı.

Milletvekili seçimleri konusunda kararsız, cevapsız ve sandığı protesto eden seçmene, “Bugün bir Cumhurbaşkanlığı seçimi olsa oyunuzu Erdoğan’a mı verirsiniz, yoksa başka birine mi verirsiniz?” diye soruldu.

Bu kesimin yüzde 22,1’i oyunu Erdoğan’a vereceğini söylerken, yüzde 36’4’ü ise Erdoğan dışında birisi için oy kullanmayı düşüneceğini söyledi. “Kesinlikle Erdoğan’dan başka birine oy vereceğini” belirtenlerin oranı ise yüzde 27,3 oldu.



Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir