Erdoğan Polonya’da

recep tayyip erdoğan zelenskiy
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin daveti üzerine Ukrayna’yı ziyaret edecek.

Karayolu ile Lviv’e geçmesi beklenen Erdoğan’ın, Polonya’ya vardığı bildirildi. Polonya Rzeszow Havaalanı’na iniş yapan Erdoğan’ı, Bölge Valisi Radoslaw Wiatr ve Varşova Büyükelçi Cengiz Kamil Fırat karşıladı.

Üst düzey heyet

Erdoğan’a Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ile Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ın eşlik ettiği açıklandı

Gündem maddeleri

Rusya-Ukrayna savaşının başlamasından bu yana ilk kez ülkeye ziyaret gerçekleştiren AK Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’le Türkiye-Ukrayna ilişkilerini değerlendireceği belirtildi.

Ayrıca Erdoğan, Zelenskiy ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres arasında üçlü bir görüşme gerçekleşecek. Görüşmede, Ukrayna tahılı ve Rusya’nın saldırılarının ele alınması bekleniyor.

Diğer bir gündem maddesi de Rusya’nın kontrolündeki Zaporijya Nükleer Santrali olacak.



Erdoğan, Zelenskiy ile en son 3 Şubat’ta Kiev’de yüz yüze görüşme gerçekleştirmişti.

Bu Yazıya Tepki Ver