Erdoğan açıkladı: Seçimden zaferle çıktıktan sonra…

erdoğan uydu
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuşuyor.

Erdoğan’ın açıklamasından satır başları şöyle:

“Ramazan Bayramı’nın sevincini milletimizle paylaştıktan hemen sonra seçim gününe kadar kesintisiz devam edecek il ziyaretlerimiz başlayacak. 

Önümüzdeki sınırlı vaktin el verdiği ölçüde mümkün olan en fazla ili ziyaret ederek vatandaşlarımızla kucaklaşmayı hedefliyoruz. 

Depremzede kardeşlerim; seçim süreci sebebiyle değişen gündemin sizlerin yaşadığı şehirlerdeki durumu, yapılan yardım ve destek çalışmalarını unutturmasına asla izin vermeyeceğiz. 

Birileri kendi hevesleri, hırsları, giderek artan tehdit, şımarıkları arasında gidedursun, bizim kalbimizde, elimizde hep deprem bölgesi olacaktır. 



Kalıcı konutlarımızın inşasına inşallah bir yıl içinde bitecek şekilde hızla devam ediyoruz, edeceğiz. Hiçbir hizmeti eksik bırakman deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın hayatlarının normale dönmesini sağlayacak faaliyetleri yöneteceğiz. 

Ülkemizin 11 şehrinin gözü yaşlı iken diğer yerlerin vur patlasın çal oynasın aymazlığına düşmesine gönlümüz razı gelmez. Birileri unutsa da geri plana itse de biz böyle bir yanlışın içinde olamayız. 

Acıların paylaştıkça azalacağı, yüklerin paylaştıkça hafifleyeceği inancıyla 85 milyon bir ve beraber olarak mücadele edeceğiz. 

Diğer yandan deprem bölgesini ayağa kaldıracak çalışmalar yaparken Türkiye Yüzyılı vizyonumuzdan da geri adım atmayacağız. 

Pazartesi günü Togg yöneticileri misafirimiz olacak. Yapamazsınız, fabrikası yok, üretim yok dedikleri, atmadıkları çamur bırakmadıkları Togg, 177 binin üzerinde ön sipariş aldı. Pazartesi günü aracımızı teslim alacağız. 

Arife günü Karadeniz gazının tesise getirilmesi törenini yaparken milletimize müjdelerimiz olacak. İki bayramı bir arada yaşayacağız. 

Elektrikte tüm abone gruplarında nisan ayından itibaren yüzde 15 indirime gidiyoruz. 

Sanayicilerin kullandığı ve konut aboneliğine göre oldukça yüksek kalan doğalgaz tarifesinde yüzde 20 indirim yapıyoruz. 

Madencilere güzel bir haberimiz var. Kamuya ve özel sektöre ait ocaklarda görev yapan 10 bin madencimiz deprem bölgesinde çalışarak milletimizin gönlünü kazandı. Türkiye Taş Kömürü Kurumuna bin yeni madenci alarak hem şükranımızı ifade edeceğiz hem de üretime artırarak ekonomiye katkı sağlayacağız. 

Diğer alanlarda da atacağımız adımlar bulunuyor. Ankara-Sivas Hızlı Tren hattında sefer başlama heyecanını yaşayacağız. Adam Sivaslı ama Sivas’a hızlı trene ne gerek var diyor. Bu adam Altılı Masa’nın içinde. Bir zamanlar Altılı Masa’nın başında olanlar bununla ilgili ağır ağır laflar ediyorlardı, şimdi kol kola yola devam ediyorlar. 

Güvenlik korucularına da müjdemiz olacak. Emekli maaşlarının alt sınırını 7 bin 500 liraya yükselten düzenlemeden önceki uygulamaya göre emekli oldukları için aylıkları düşük kalan yaklaşık 42 bin güvenlik korucumuzun da istifade etmesini sağlıyoruz.

Emeklilerimizin bayram ikramiyelerini de 2 bin liraya çıkardık. Çalışanlar ve emekliler başta olmak üzere hiçbir kesimi enflasyona ezdirmeme sözünü yerine getiriyoruz. İstisnasız her kesimi refahını artırma yanında hak ve özgürlüklerine kavuşturan, ayrımcılığı ortadan kaldıran, herkesi bağrına basan biz olduk. Bu yaklaşımı birileri gibi maske kullanmak amacı ile değil, doğruluğuna ve hakkaniyetine inandığımız için yaptık. 

Seçimden zaferle çıktıktan sonra da eser ve hizmet şölenimize, demokrasimizi güçlendirme reformlarımıza devam edeceğiz.

Bu Yazıya Tepki Ver