Erdoğan’a sunulan ekonomi raporu: “Faiz tamamen kaldırılsın, altın tedavüle sokulsun”

Profesör Mete Gündoğan

Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan‘a 25 yıl danışmanlık yapan, başbakan olduğu dönemde Başbakanlık Başmüşavirliği görevini yürüten Prof. Mete Gündoğan, son dönemde Cumhurbaşkanı ve AK Parti Recep Tayyip Erdoğan‘la görüştüğü iddiasını yalanladı. Erdoğan’a yaklaşık bir buçuk yıl önce “Ekonomik İstiklal” başlıklı rapor gönderdiğini söyleyen Gündoğan, iktidarın “Faiz sebep, enflasyon sonuçtur”  söylemini yineleyerek “Önerdiğim modelle faizi tamamen kaldırmak mümkün” dedi. Gündoğan, faizin kaldırılıp altın ve gümüşün tedavüle sokulmasını önerdi.

İktidar yeni bir ekonomi modeli denerken Milli Görüş lideri Erbakan’a 25 yıl danışmanlık yapan Prof. Mete Gündoğan’ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüştüğü ve ekonomi konusunda bir sunum gerçekleştirdiği iddia edildi. Prof. Gündoğan görüşme iddiasını sosyal medya hesabından yalanladı.

Independent Türkçe’den Can Bursalı’ya konuşan Gündoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, “Ekonomik İstiklal” başlıklı, yaklaşık 1,5 sene önce bir ekonomi raporu hazırlayarak gönderdiğini belirtti.