Erdoğan’dan ’emekli ikramiyesi’ açıklaması

recep tayyip erdoğan
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgesi Malatya’da açıklamalarda bulundu. Erdoğan,”Emeklilikte yaşı bekleyen kardeşlerimizin sorunun çözdük. Emekli ikramiyesini 2 bin liraya çıkardık. İnşallah bu rakamı daha da çıkarma hedefindeyiz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya’da Kültür ve Turizm Bakanlığı “Malet Geçici Konaklama Merkezi”nde halka hitap etti.

Erdoğan’ın konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:

*Aşkınız, coşkunuz, ahde vefanız için sizlere teşekkür ediyorum. Evlerden balkonlara, sokaklardan caddelere, meydanlara taşan sevgi seliniz için sizlere şükranlarımı sunuyorum. Malatya, yiğitliğin, mertliğin şehridir.

*Malatya, vefanın, kadirşinaslığın şehridir. Malatya, bunlarla birlikte milli iradenin ve demokrasinin şehridir. Burası Turgut Özal gibi bir devlet adamını yetiştirmiş, toprağı bereketli bir şehirdir.

*Malatya’nın has evladı, Türkiye’ye özellikle demokraside kazanımlar temin etmiş ve demokrasimizin yiğit savunucusu 8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ı bir kez daha şükranla ve rahmetle yad ediyorum.



SANDIK ÇAĞRISI

*Malatya, Turgut Özal’a nasıl sahip çıktıysa bizi de hiç yalnız bırakmadı. Ülkeye ve millete hizmet mücadelemizde Malatya’nın desteğini daima yanımızda bulduk.

*Milli iradeye kasteden darbelere meydan okurken Malatyalı kardeşlerimin duasını her zaman yanımızda hissettik. Pazar’a hazır mıyız?

*Yalnız unutmayın pazara kadar değil mezara kadar beraberiz. Onun için şu 5 günü dolu dolu geçireceğiz.

*Çok çalışıyoruz pazar günü akşamı inşallah adeta yeni bir zaferle sandıklardan çıkıyoruz. 14 Mayıs’ta da Malatya bir kez daha dik ve vakur tavrını ortaya koydu. Malatyalı terör örgütleri uzantılarıyla yol yürüyenlere fırsat vermedi.

*Malatyalı insanımızı Alevi-Sünni, Türk-Kürt diye ayırmaya çalışanlara dur dedi. Bay bay Kemal talimatı Kandil’den alıyor. Peki, parlamentodaki görüşmeleri kimlerle yapıyor? PKK’nın parlamentodaki uzantılarıyla yapıyor.

KILIÇDAROĞLU’NU HEDEF ALDI

*Ne kadar terörist varsa bay bay Kemal onlarla yol yürüyor. İşte benim ülkem, benim milletim bu teröristler el el ele yürüyenlere pazar günü sandığa gömecek mi? Demek ki durmayacağız. Malatyalı sandıklara koşarak ne yaptı geleceğine sahip çıktı. Cumhur İttifakı’na sahip çıktı.

“DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ”

*Bize rekor düzeyde destek veren Malatya’ya teşekkür ediyorum. Malatya inşallah 5 milletvekili ile temsil edilecek. Nasıl bugüne kadar sizin güveninizi boşa çıkarmadıysak, Allah’ın izniyle gelecekte de emanetinizi hakkıyla taşımaya devam edeceğiz. Ancak, daha çok çalışacağız.

*Bay bay Kemal’den bir şey olmaz. Onu biz SSK’nın başında olduğu zamanlardan biliyoruz. SSK’yı nasıl çökerttiğini biliyoruz. Savaş Ay’ın o röportajı vardı ya, SSK genel müdürüyken bay bay Kemal’in neler yaptığını hatırlayın.

*Bu memurluğunu bile doğru dürüst yapamadı. 15 seçim 15 mağlubiyet. Şimdi yeni bir mağlubiyete hazırlanıyor.

*Malatya ona gereğini yapacak mı? Manşetleri ile, açıklamaları ile milletimize parmak sallayanlar derslerini alsın diyeceksiniz.

*Asrın felaketi 6 Şubat depremlerinin acısı yüreklerimizde bir an olsun dinmedi. Dedim ki, bana bir resmi rakamı getirin. Bugün alanda şu anda 50 bin kişi var. 50 bini aşkın insanımızı depremde malum kaybettik.

*Ama şu anda onlar buna rağmen bütün kardeşlerim 50 bini aşkın insanımız şu anda pazar günü yapılacak seçim öncesinde alanda bizimle buluştular.

*Tabi bu vesileyle bir kez daha deprem şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Afetin ilk saatlerinden itibaren devletimizin ve milletimizin tüm imkanlarını seferber ettik.

* Arama-kurtarmadan yardım ve barınma ihtiyaçlarının giderilmesine kadar her alanda vatandaşlarımızın yanında olduk. Depremden bu yana 650 bin görevlimiz depremzedelerimize hizmet için görev yaptı. Arama-kurtarma ekibi olarak 35 bini aşkın personel bölgede çalıştı.

*Size verdiğimiz sözleri tek tek yerine getirene kadar gece gündüz demeden çalışacağız. Yeter ki duanızı eksik etmeyin. Bu sene maalesef ki kayısıyı dolu vurdu. İktidar olarak bilesiniz ki yanınızdayız.

*Emeklilikte yaşı bekleyen kardeşlerimizin sorunun çözdük. Emekli ikramiyesini 2 bin liraya çıkardık. İnşallah bu rakamı daha da çıkarma hedefindeyiz.

Bu Yazıya Tepki Ver