Erdoğan’dan kadın vurgusu

Untitled-6
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iktidarları döneminde kadınların iş ve siyasi hayatın yanı sıra akademik alanda da daha fazla rol aldığını söyledi. Erdoğan, “Bu benim için gurur vesilesi” dedi.

Kütüphane Söyleşileri’nin üçüncüsünde Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde doktora öğrencileriyle buluşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Üniversitelerdeki tüm akademik kadrolara baktığımız zaman kadın oranı yüzde 51’in üzerinde. Bu, Cumhuriyet tarihinde görülmüş bir durum değil” dedi. Bir öğrencinin, “AB’de kadın profesör oranı yüzde 20, Türkiye’de ise yüzde 32” sözleri üzerine, “Bu durum iftihar vesilesi. Göreve geldiğimizde parlamentodaki kadın sayısı yüzde 4 civarındaydı. Şu anda yüzde 17 dolaylarında” yorumunu yapan Erdoğan, şöyle devam etti:

ENGELLİ DOSTU KAMPÜS

“Hükümetlerimiz döneminde ticaretten bürokrasiye, akademiden siyasete her alanda kadınlarımızı teşvik ettik. İstihdam edilen kadın sayısı 6 milyon 122 binden 8 milyon 920 bine çıktı. Kadınların iş gücüne katılma oranı da yüzde 27’den 32,5’a yükseldi. Kadınlarımız, her alandaki başarılarıyla da bu desteğin karşılığını veriyor.” Erdoğan, engelliler ile ilgili bir soru üzerine de “Engelsiz üniversite sürecini başlatmış durumdayız. 2023’e kadar tüm üniversitelerin engelli öğrenci dostu kampüslere sahip olmalarını şu planlamış bulunuyoruz.”

Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir