Esenyurt Deva’dan “dernek” açıklaması

Deva Partisi Logo
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Deva Partisi Esenyurt İlçe Başkanı Halis Kahriman, yazılı bir açıklama yaparak, derneklerin yer sorununun çözülmesini istedi. Açıklama şöyle;

“Deva Partisi olarak yola çıktığımızda ifade ettiğimiz gibi; ayrıştıran değil, birleştiren, kavga eden değil kucaklayan, yumruk sıkan değil tokalaşan bir siyaset anlayışı içerisinde olacağımızı ifade etmiştik.

Buradan hareketle son dönemlerde Esenyurt ilçemizde; Derneklere verilen kültürevleri ile ilgili bir çok konu gündemi meşgul etmeye ve hemşehrilerimiz arasında huzursuzluk yaratmaya başlamıştır. Gittiğimiz yerlerde de bize umut bağlayan fikirlerimizi önemseyen halkımızın duygularına tercüman olmak için bu açıklamayı yapmayı uygun buluyoruz.

Biz Deva Partisi olarak toplumun her derdine çözüm bulup deva olacağımızı ifade ettik. Siyaset mercii millete sorun çıkarma, insanları çözümsüzlüğe ve umutsuzluğa itme mercii değildir. Siyaset mercii hamasi davranıp birine iş yaptırmama ve çözümsüzlüğü körükleme de değildir. Siyaset toplumun lehine ortak müşterekte buluşup halkına hizmet etme yarışıdır. Dememiz odur ki; siyasetin çözüm merkezi olan Mecliste tüm siyasi parti meclis üyeleri olarak Derneklere verilen yerlerin sorunları çözülerek derneklerimizde kalmasının sağlanması, hiç dernek yeri olmayanlara da dernek merkezi yapılarak yer verilmesi zaruret olmuştur.

Geçmiş dönemlerden gelen eksikler olabilir, yeni dönemde sorunlar çıkmış olabilir devlette süreklilik esastırdan hareketle bunun bir siyasi açık arama, hata ortaya çıkarma olarak değil derneklerimize yardımcı olacak kesin bir çözüm yolunun bulunmasıdır.
Bu süreçte derneklerimizin yanında olduğumuzu ifade ediyoruz.

Hak hukuk adalet diyerek yola çıkanların milletimizin kültürünün yaşatıldığı, sesinin yükseltiği yerlerin kapatılmasına, sesinin kısılmasına sessiz ve tarafsız kalamayız. Eğer bunu bu günkü yöneticiler meclis üyeleri yapmazsa önümüzdeki ilk yerel seçimde Deva Partisi olarak biz çözeceğimizin müjdesini şimdiden veriyoruz. Bu olayında uhulet ve suhulet içerisinde çözülmesi içinde sürecin takipçisi olacağımızı tüm kamuoyu ile paylaşıyoruz.”



Bu Yazıya Tepki Ver