Esenyurt’ta “Dünya Mülteciler Günü” etkinliği

esenyurt-duvar-boyama
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Esenyurt Belediyesi, 20 Haziran Dünya Mülteciler Günü’nde “Save The Children Vakfı” iş birliğiyle açılan merkezde eğitim alan çocuklarla duvar boyama etkinliği düzenledi.

Esenyurt Belediyesi Dış İlişkiler Müdürlüğü, 20 Haziran Dünya Mülteciler Günü dolayısıyla çocuklar için etkinlik düzenledi. Uluslararası Save The Children Vakfı iş birliği ile yapılan, ‘Toplum Temelli Çocuk Koruma Sistemlerinin Güçlendirilmesi Programı’ kapsamında Esenyurt’ta hayata geçirilen merkezde düzenlenen etkinliğe Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Veysel Bal ve Save the Children Türkiye Direktörü Sasa Ekanyane katıldı. Psiko-sosyal desteğe ihtiyacı olan çocuklara eğitim veren merkezde, çocuklarla birlikte duvar boyama etkinliği yapıldı. Çocuklar, etkinlikte duvarlara çeşitli figürler çizerek, el izleriyle renklendirdi.

VEYSEL BAL: “BU ÇOCUKLAR BENİ VE BURADAKİ İNSANLARI HEYECANLANDIRIYOR”

Vakfın, ilçedeki çocuklar ve vatandaşlara katkı sunacak projelerini beklediklerini söyleyen Esenyurt Belediyesi Başkan Yardımcısı Veysel Bal, “Amacımız şeffaflıktan yana. Belediyemizin, işbirlikçi Save The Children Vakfı’nın ve vatandaşların burada neler yapıldığını görmelerine dair şeffaf bir yönetim ortaya koymak istiyoruz. Başka projeleri de birlikte yönetebiliriz. Bu çocuklar, beni ve buradaki insanların hepsini heyecanlandırıyor. Güzel bir şey yaptığımıza inanıyorum. Save the Children Vakfı’nın buradaki vatandaşlara, çocuklara katkı sunacak daha farklı proje ve desteklerini bekliyoruz. Biz de Esenyurt Belediyesi olarak bu projelerin yanındayız” dedi.

Desteklerinden dolayı Esenyurt Bele​diyesine teşekkür eden Save the Children Türkiye Direktörü Sasa Ekanyane, “Bizim için bu iş birliği çok çok önemli. Türkiye’de mültecilerle ilgili sürdürdüğümüz en büyük merkez. Biz Esenyurt’a ihtiyaçlar için geldik ama en önemlisi sizin bizi hoş karşılayan tutumunuzdu. Bize çok işbirlikçi yaklaştınız. Sizin desteklerinizle aslında şu an yapabildiklerimizi yapıyoruz ve yeni projeler getirmek için çalışıyoruz” diye konuştu.



Bu Yazıya Tepki Ver