Esenyurt’ta Özyurt protestosu

emep-esenyurt
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Emek Partisi Esenyurt İlçe Örgütü Sedat Peker’in Esenyurt’a ilgili iddiaları üzerine basın açıklaması yaptı.

Sedat Peker’in “Süleyman Soylu’nun kasası” olmakla itham ettiği Orhan Özyurt’un sahibi olduğu City Center AVM’nin önünde yapılan açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstatistik Ofisi’nin verilerine göre en çok sosyal yardım talebinin yapıldığı ilçeler arasında Esenyurt’un birinci sırada geldiği belirtildi ve “Bir yanda yoksulluk, diğer tarafta ise Esenyurt’taki yolsuzlukları ve tüm kirli işleri ile gününü gün edenler, şatafat içerisinde yaşayanlar!” denildi.

İşte açıklamadan satır başları:

“BİRÇOK BÖLGE ÖZYURT AŞ’YE PEŞKEŞ ÇEKİLDİ”

“Esenyurt halkı çok iyi biliyor ki, Akp belediyeleri döneminde ilçemizde birçok bölge Özyurt A.Ş’ye peşkeş çekildi. Sade bir vatandaş evine izinsiz çivi bile çakamazken, Özyurt A.Ş. 40-50 katlı binaların iznini belediyeden alarak Esenyurt’u beton kent haline getirdi. Bu firmanın sahipleri, belediye ile ortak bir şekilde usulsüz imar değişiklikleriyle rant elde ederek servetlerine servet kattı ve hala katmaya devam ediyor. 1 milyonu aşkın insanın yaşadığı Esenyurt’u betonlarla kaplayarak nefes alamaz hale getirdiler.”

“SAVCILAR HAREKETE GEÇMİYOR”



“Daha önce iktidarın yol arkadaşı olan ve “içeriden” biri olarak konuşan Sedat Peker’in iddiaları soruşturmayı gerektirirken, bu vahim iddialar karşısında savcılar harekete geçmiyor ve yargı sistemi yerlerde sürünüyor. Yine Meclis’in hızla devreye girip Araştırma Komisyonu kurması gerektiği bir dönemde sanki itiraflar yapılmıyormuş gibi Erdoğan başta olmak üzere iktidar yöneticileri görmezden geliyor, kulaklarının üzerine yatıyor.”

“ESENYURT’U NEFES ALAMAZ HALE GETİRDİLER”

“Özyurt A.Ş. 40-50 katlı binaların iznini belediyeden alarak Esenyurt’u beton kent haline getirdi. Bu firmanın sahipleri, belediye ile ortak bir şekilde usulsüz imar değişiklikleriyle rant elde ederek servetlerine servet kattı ve hala katmaya devam ediyor. 1 milyonu aşkın insanın yaşadığı Esenyurt’u betonlarla kaplayarak nefes alamaz hale getirdiler.”

Bu Yazıya Tepki Ver