Esenyurt’ta zehirlenme bilmecesi

esenyurt
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hastanede tedavisi yapılan vatandaşlara doktorlar ilk anda, ”İçme suyuna lağım karışmış. Musluk suyu içmeyin” dedi. Ancak İSKİ yetkilileri ve İlçe Sağlık Müdürlüğü şebeke suyu ile kanalizasyonun karışması mümkün değil. Su temiz” açıklaması yaptı.

Esenyurt’ta yaşayan çok sayıda yetişkin ve çocuk, şebeke suyundan zehirlendikleri iddiasıyla hastaneleri doldurdu. Hastanelere 100’den fazla müracaat olurken, hastaların kusma, ateş, ishal ve bulantı şikayetlerinin ortak olduğunu öğrenildi. Doktorların tedavilerini yaptıkları hastalara, ”Şebeke suyuna lağım suyunun karıştığından şüpheleniyoruz. Bir süre tedbir amaçlı olarak paketli sulardan tüketin” tavsiyesinde bulundukları kaydedildi.

ATIKSU İLE İÇME SUYU KARIŞMAZ
İSKİ, içme suyuna kanalizasyon karıştığı iddialarının doğru olmadığını vurgulayarak şu açıklamayı yaptı: “Atıksu hatları basınçsız, içme suyu hatları ise basınçlı hatlardır. Basınçsız hatlardaki suyun basınçlı hatlara girişi mümkün değildir. İçme suyunda herhangi bir probleme rastlanmadı. Detaylı incelemeler için de numuneler alınmış olup, sonuçları kısa süre içerisinde öğrenilecektir.”

PERİYODİK KONTROLLER YAPILIYOR
”İdaremiz ve İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından içme suyu hatlarından periyodik olarak numuneler alınmakta ve kontroller yapılmaktadır. Bugüne kadar alınan numunelerde herhangi bir olumsuzluğa da rastlanmamıştır.” Öte yandan İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ise yapılan testler sonucu suda hastalığa neden olacak herhangi bir sıkıntının olmadığını söyledi.

Bu Yazıya Tepki Ver