Eski AK Parti milletvekilinden “Gezi kararı” eleştirisi: “Menderes’i ipe çeken zalim hakimlerin benzerleri…”

Hüseyin Kocabıyık funda kocabıyık
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti’nin eski İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, tartışmalı Gezi Davası kararlarının ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar ile AK Parti’yi eleştirdi. Kocabıyık mesajında, “Hayatımız boyunca Menderes’i ipe çeken zalim hakim ve savcılara lanet okuduk; şimdi onların benzerleri vicdansız hükümler kuruyorlar.” ifadelerini kullandı.

thumbnail
İlgili Haber
Eşi Gezi kararını eleştirmişti ! Uşak Valisi Funda Kocabıyık merkeze çekildi

25. ve 26. Dönem AK Parti’den İzmir Milletvekili seçilen Kocabıyık, Gezi Davası kararlarından ötürü iktidarı eleştiren mesajlar yayınladı. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Kocabıyık şu ifadeleri kullandı:

“Bizimki de nasıl bir kader böyle! Tüm hayatımızda CHP’nin 1946’da yaptığı seçim hilesini tenkit ettik. 2019’da İstanbul’da bir benzerini biz yaptık. Hayatımız boyunca Menderes’i ipe çeken zalim hakim ve savcılara lanet okuduk; şimdi onların benzerleri vicdansız hükümler kuruyorlar.” dedi.

Hüseyin Kocabıyık, “Hukuk dışı kararların hakim ve savcıları bizi, hayatımızı adadığımız ne kadar kutsal değer varsa onları savunamaz hale getiriyorlar. Bu karar sahipleri mazide başardığımız her şeyi yıkıyorlar aslında. Bu yıkıma dur diyecek otorite bellidir ve ondan imdat istiyoruz.”  diye yazdı.

Gazeteci İsmail Saymaz, Kocabıyık’ın gönderisine, “Eski AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, Gezi Parkı Davası kararından ötürü iktidarı sertçe eleştiriyor. Kocabıyık’ın eşi Funda Hanım, şu an Uşak Valisi.” ifadelerini yazdı.

Bu Yazıya Tepki Ver