Evraklar sahte, imza gerçek

evraklar_sahte_imza_gercek_h363_7b999
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Korgan Belediyesi ve Muhtarlar Derneği ile organize edilen “Çevreye Duyarlı Bireyler Yetiştirmek Projesi” kapsamında yurt dışına gönderilen 49 kişinin evraklarının, Belediye Başkanı Tuncay Kiraz’dan habersiz olarak bizzat Emirosmanoğlu’nun imzaladığı ortaya çıktı.

Sözcü Gazetesi Yazarı İsmail Saymaz’ın kaleme aldığı köşesinde, Korgan Belediyesi’nin Korgan Muhtarlar Derneği’yle yaptığı anlaşma doğrultusunda, 25 Temmuz-15 Ağustos 2020 tarihleri arasında Almanya’nın Hannover kentine yapılacak gezi için 53 kişilik liste hazırlanırken, geziye 49 kişi katıldığını ve Korgan Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin Emirosmanoğlu’nun bu geziyi, Ersin Kilit ile beraber organize ettiğini yazdı.

Gazetemiz olaya ilişkin ilginç bir detaya ulaştı. Korgan Belediye meclisi, Temmuz 2020 tarihinde proje ile ilgili oy birliğiyle karar alıp, pandemi nedeniyle meclis kararının uygulanmamasına karar verdi.

Korgan Belediyesi’nde görevli üst düzey bir yetkiliden aldığımız bilgiye göre; iddiaların kamuoyuna yansımasının ardından yapılan araştırmada hazırlanan tüm evrakların sahte olduğu belirlendi. Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin Emirosmanoğlu’nun “Çevreye Duyarlı Bireyler Yetiştirmek Projesi” kapsamında olan tüm evrakları kendi imzasıyla düzenlediği, Belediye Başkanı Tuncay Kiraz’ın yerine imza attığı ve  49 kişinin yurt dışına gönderilmesini tek başına organize ettiği ortaya çıktı.

Gerekli evraklar İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen müfettişlere teslim edildi.

SELAHATTİN EMİROSMANOĞLU KİMDİR?



EMIROSMANOĞLU, Korgan Tepealan Belediyesi’nin son seçilmiş belediye başkanı. Ordu’nun 2014 yılında Büyükşehir Belediyesi olmasıyla beraber kapatılan Tepealan Belediyesi, mahalle statüsüne dönüştürüldü. Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin Emirosmanoğlu ise, Korgan Belediyesi’nde başkan yardımcısı olarak 2014 yılında göreve başladı. Emirosmanoğlu, yaklaşık 7 yıldır görevini sürdürüyor.

HABER: ALİ TARAKCI

Bu Yazıya Tepki Ver