Eyvah eyvah ! Kız Kulesi’ne restorasyon yolu göründü

restorasyon-facialari
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kız Kulesi’ne özgün halini yeniden kazandıracaklarını belirterek, “Çalışmayı yapmadan önce de internetten kamuoyuyla yapılacak işlemleri paylaşacağız.” açıklamasını yaparken, restorasyon konusunda ortaya çıkan olumsuz örnekler bu nadir yapı için kaygı oluşturdu.

GALATA KULESİ RESTORASYON FACİASI

Tarihi Galata Kulesi, bir süre önce İBB’den alınarak Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün bünyesine geçmiş, bu değişikliğin ardından Galata Kulesi’nde restorasyon çalışmalarına başlanmıştı.

Galata Kulesi restorasyonu bir skandala dönüşmüş ve paravanların ardından gelen makineli kırım sesleri üzerine ortaya çıkan görüntülerde Galata Kulesi’ne zarar verildiği belgelenmişti. Duvarların iki işçi tarafından hilti ile delindiği görüntüleri sosyal medyada da büyük bir hızla yayılmış ve herkesten büyük tepki görmüştü

İLBER ORTAYLI “VANDALCA” DEMİŞTİ

İstanbul’un simge yapılarından Galata Kulesi’ndeki “restorasyon” çalışmasına Prof. Dr. İlber Ortaylı’dan tepki gelmiş, Ortaylı ortaya çıkan manzara için “vandalca” demişti.



ERSOY: “PROF. DR. ZEYNEP AHUNBAY’LA ÇALIŞIYORUZ”

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, oluşabilecek kaygıları önceden hesap etmiş gibi, “Koruma ve restorasyon konusunda çok önemli bir isim olan Prof. Dr. Zeynep Ahunbay’la çalışıyoruz. Mimari olarak da Ağa Han Ödüllü Han Tümertekin’le beraber çalışıyoruz. Biz Bakanlık olarak buranın işletmesini geri aldık. Tekrar özgün haline geri getireceğiz. Çalışmayı yapmadan önce de internetten kamuoyuyla yapılacak işlemleri paylaşacağız. İnşallah 2022 Nisan ayına yetiştireceğiz.” açıklamasını yaptı.

Bu Yazıya Tepki Ver