Ezgi Mola: “Musa Orhan uzlaşmak için 50 bin TL istedi”

musaorhan
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Oyuncu Ezgi Mola, Batman’da intihar eden İpek Er’in, bıraktığı mektupta kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu yazdığı Musa Orhan‘a sosyal medyadan hakaret ettiği suçlamasıyla yargılandığı davada hakim karşısına çıktı. Mola, davacı tarafın, önce, tweet’in silinmesi ve özür tweet’i atılmasıyla birlikte 50 bin lira talep ettiğini, kabul etmemesi üzerine davacı tarafın tweet’i silmesi ve özür tweeti’nden vazgeçtiğini, sadece 50 bin lira verirlerse uzlaşmayı kabul ettiğini söyledi ve şunu sordu: ” Burada ben mi ticari kazanç sağlıyorum? Benim 2002’den bu yana reklam anlaşmalarım var”

NE OLMUŞTU?

Batman’ın Beşiri ilçesinde tabancayla intihara kalkışan ve 34 gün sonra 18 Ağustos 2020’de hastanede hayatını kaybeden İpek Er, bıraktığı mektupta, Siirt’te görevli Uzman Çavuş Musa Orhan’ın kendisine cinsel saldırıda bulunduğu iddiasını yazdı. Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Orhan hakkında, ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçundan 12 yıldan az olmamak üzere hapis cezası istemiyle dava açıldı. Tutuksuz sanık Orhan’ın yargılanması sürerken, sosyal medyadan tepki yağdı. Oyuncu Ezgi Mola da 20 Ağustos 2020’de sosyal medya hesabından tepki paylaşımında bulunması üzerine Musa Orhan’ın avukatı, Ezgi Mola’nın paylaşımı ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu.

Soruşturma kapsamında Mola hakkında ‘sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret’ ve ‘hakaret’ suçlarından 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Ankara 31’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde ‘basit yargılama’ usulü uygulanarak Mola hakkında ‘sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret’ ve ‘hakaret’ suçlarından 65 gün karşılığı 5 bin 200 TL adli para cezası verildi ve hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararlaştırıldı. Mola’nın avukatı, basit yargılama usulüyle verilen hükme itiraz etti. Bunun üzerine aynı mahkemede duruşma açıldı.

Savcı da mütalaasında Mola’nın ‘hakaret’ suçundan cezalandırılmasını istedi. Savcı mütalaasında sanık Mola’nın ‘hakaret’ suçunu işlediği kanaatiyle cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti, sanık avukatlarına mütalaaya karşı süre verilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Ezgi Mola’nın avukatı Şükran Eroğlu da davacı avukatının “takipçi artırdı” ve “ticari kazanç sağladı” ifadelerini kabul etmediklerini, hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.



Mahkeme heyeti, sanık avukatlarına mütalaaya karşı süre verilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir